In de hele provincie

Leren is een feest voor uitzendkrachten
De ‘Leren is een Feest!’-actie biedt uitzendkrachten een training, cursus, e-learningmodule, diplomaroute of leerwerktraject waarmee zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verstevigen.
Ben jij uitzendkracht en wil jij ook je kansen vergroten en jezelf verder ontwikkelen? De Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) biedt jou hier goede mogelijkheden voor. Kijk gauw voor meer informatie op: Leren is een feest!
Datum: de hele maand september
Locatie: in het hele land
Organiserende partijen: STOOF ism Adecco, Care4Group, Driessen HRM, In Person, Randstad, StartPeople en Timing
Contact: Mariëtte Schoonaard schoonaard@stoof-online.nl 020-6558216
Website: www.stoof-online.nl

Amsterdam

Sing Along
Vrijwilligers en cursisten gaan samen met accordeonist en zangers Nederlandse liedjes (leren) zingen. Dit is een besloten bijeenkomst.
Datum: 7 september 2016 van 15.00 - 17.00 uur
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Organiserende partij: Gilde Amsterdam
Contact: Annemarie Bevers annemarie@gildeamsterdam.nl 020-6224275
Website: www.gildeamsterdam.nl

Amsterdam

Talent Event 2016
Het talent event is de banen- en scholingsmarkt van de gemeente Amsterdam voor jongeren van 16 tot 27 jaar.
Het talent event wordt georganiseerd door het Jongerenpunt, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en de afdeling Onderwijs van de gemeente Amsterdam.
Het talent event is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de elk voor jongeren om te ontdekken waar ze goed in zijn en welke baan of opleiding het beste bij hun talent past.
Datum: 29 september 2016 van 11.00 - 16.00 uur
Locatie: Sporthallen Zuid (naast het Olympisch Stadion) Burgerweeshuispad 54, 1076EP Amsterdam
Contact: Leerwerkloket Groot Amsterdam

Hoofddorp

Cursus werken met de digitale overheid
De overheid doet steeds meer via het internet! Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom zijn er in het najaar van 2016 speciale beginnerscursussen ‘Werken met de digitale overheid’.
Tijdens deze cursus kun je leren hoe je handige informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. De overheid vraagt steeds vaker naar je DigiD: jouw digitale sleutel voor de overheid. Je leert ook hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. Met DigiD kun je onder andere belastingaangifte doen, je pensioen bekijken en je medisch dossier inzien.
Je maakt onder begeleiding en in een kleine groep van deelnemers gebruik van computers in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale. De cursus Werken met de elektronische overheid is voor inwoners van Haarlemmermeer die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. Als je moeite hebt om de weg te vinden op internet, kun je de cursus Klik & Tik eerst volgen!
De cursus bestaat uit een serie van 4 lessen op dinsdagen van 10:00 tot 12:00 uur en wordt twee keer aangeboden:
- Dinsdag 13 september
- Dinsdag 20 september
- Dinsdag 27 september
- Dinsdag 4 oktober
Er is ruimte voor maximaal 10 cursisten, dus schrijf je snel in! Inschrijven kan per telefoon (023-5664850), bij één van de balies in onze vestigingen of per e-mail (klantenserviceHDR@debibliotheekhaarlemmermeer.nl ).
Datum: 13, 20, 27 september en 4 oktober 2016 van 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Hoofddorp-Centrale
Contact: Leerwerkloket Groot Amsterdam

Hoofddorp

Cursus Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet. Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Wij bieden ondersteuning met de cursus Klik & Tik!
De cursus Klik & Tik helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te versturen en hoe je bestanden kunt 'downloaden'.
Er wordt gewerkt in een online oefenomgeving, waardoor je de cursus in je eigen tempo kunt volgen. Het afronden van de cursus Klik & Tik zal ongeveer 6 lessen duren. Tijdens elke les vindt er ook één gezamenlijke opdracht plaats.
De cursus start op donderdag 15 september van 10:00 tot 12:00 uur en vindt vanaf dan elke donderdag plaats van 10:00 tot 12:00 uur in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.
Er is ruimte voor maximaal 10 cursisten, dus schrijf je snel in! Inschrijven kan per telefoon (023-5664850), bij één van de balies in onze vestigingen of per e-mail(klantenserviceHDR@debibliotheekhaarlemmermeer.nl ).
Datum: elke donderdag vanaf 15 september t/m 27 oktober 2016 van 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Hoofddorp-Centrale
Contact: Leerwerkloket Groot Amsterdam

Lijnden

Leren is een feest!
STOOF heeft i.s.m. zeven uitzendorganisaties extra actielijnen in de maand september uitgezet, die zich onder andere richten op bewustwording bij consulenten van het belang van goede werknemersvaardigheden (o.a. taal en rekenen) voor uitzendkrachten. Voor uitzendkrachten worden laagdrempelige screeningsinstrumenten ingezet, hun actuele kennis, vaardigheden en competenties vastgelegd en een concreet leerplan aangeboden. Hiervoor is per organisatie een ambassadeur beschikbaar, die het leerplan zowel intern als ten behoeve van de uitzendkrachten faciliteren en daarbij samen werken met o.a. de Ministeries SZW/OCW, Taalhuizen en ROC’s /Rivor. De ‘Leren is een Feest!’-actie heeft als doel om uitzendkrachten een training, cursus, e-learningmodule, diplomaroute of leerwerktraject aan te bieden opdat hiermee hun positie op de arbeidsmarkt wordt verstevigd. Onderliggend doel is het besef dat een “Leven Lang Leren” ook voor en door uitzendkrachten als vanzelfsprekend wordt gezien.
Bovengenoemde activiteiten zullen in het tijdspad van de maand september op tal van locaties plaatsvinden. De uitzendorganisaties hebben een regionale/landelijke dekking. Desgewenst kan STOOF u in contact brengen met de ambassadeurs van één of meerdere organisaties voor meer meer inhoudelijke informatie
Datum: 5 september 2016
Locatie: Diverse plaatsen in Nederland
Organiserende partijen: STOOF ism Adecco, Care4Group, Driessen HRM, In Person, Randstad, StartPeople en Timing
Contact: Mariëtte Schoonaard schoonaard@stoof-online.nl 020-6558216
Website: www.stoof-online.nl

Westwoud

Taal pubquiz
Wie is de grootste taalvirtuoos van West-Friesland? Op woensdag 7 september komen we hierachter tijdens een spannende en hilarische taal pubquiz. In teams van 3-5 personen strijd je om de winst!
Doe je mee? Meld je team vooraf aan via deschalmwestwoud@quicknet.nl of 06-51646683.
Datum: 7 september 2016 van 20.00 - 22.30 uur
Locatie: Dorpshuis de Schalm, Dr. Nuijensstraat 14-B, 1617 KC Westwoud
Organiserende partijen: Westfriese Bibliotheken en Dorpshuis de Schalm
Contact: Ineke Reus ireus@westfriesebibliotheken.nl 0228-743943
Website: www.westfriesebibliotheken.nl


Zaandam

Voorlichtingsbijeenkomst Leren en Werken: Investeren in kennis loont
Blijven leren vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.Dat geldt voor jong en oud. Daarom organiseren wij regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten voor mensen die meer informatie willen over de combinatie leren en werken in de Zaanstreek. Tijdens deze bijeenkomst leggen wij uit welke mogelijkheden er zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden. Uiteraard kan je al je vragen aan ons stellen en kan je van gedachten wisselen met andere mensen die ook zijn geïnteresseerd in de combinatie van leren en werken.
Datum: 30 september 2016 van 13.30 - 14.30 uur
Locatie: Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland, Ebbehout 31, 1507 EA Zaandam
Organiserende partij: Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland
Contact: Silvia Pankras zaanstreek.waterland@lerenenwerken.nl
Website: www.lerenenwerkenzw.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap