In de hele provincie

Leren is een feest voor uitzendkrachten
De ‘Leren is een Feest!’-actie biedt uitzendkrachten een training, cursus, e-learningmodule, diplomaroute of leerwerktraject waarmee zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verstevigen.
Ben jij uitzendkracht en wil jij ook je kansen vergroten en jezelf verder ontwikkelen? De Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) biedt jou hier goede mogelijkheden voor. Kijk gauw voor meer informatie op: Leren is een feest!
Datum: de hele maand september
Locatie: in het hele land
Organiserende partijen: STOOF ism Adecco, Care4Group, Driessen HRM, In Person, Randstad, StartPeople en Timing
Contact: Mariëtte Schoonaard schoonaard@stoof-online.nl 020-6558216
Website: www.stoof-online.nl

Dronten

Workshop voor Vrijwilligers Interculturele Communicatie
Wanneer je elkaars cultuur niet kent is communiceren soms lastig. Interculturele Communicatie is een concrete en humorvolle trainingen om deelnemers bewust te maken van hun eigen cultuur en die van anderen, met als doel interculturele bruggen te bouwen en inspirerende samenwerking mogelijk te maken tussen mensen.

In deze workshop krijg je inzicht in hoe mensen cultureel van elkaar kunnen verschillen en overeenkomen en hoe je dat merkt in de praktijk. Je ziet waarom mensen (ook wijzelf) doen zoals we doen en je krijgt concrete tops voor intercultureel werken in de praktijk

Herken je dit?
- ik dacht dat wij een afspraak hadden
- wat een slap handje krijg ik bij binnenkomst
- begrijpt de ander mij nou
- het klinkt zo dwingend ‘jij moet’
- waarom kijkt hij mij niet aan
- waarom geeft ze nou haar mening niet
- hoe kan ik hem motiveren, niets lijkt te werken
- zij passen zich maar aan hoor
- wil hij niet met vrouwen werken

Allemaal situaties waarbij cultuurverschillen een rol (kunnen) spelen. De verschillende stijlen van communiceren, verhoudingen tussen man en vrouw en wie ‘de baas is’. Je kunt ook je eigen vragen en voorbeelden uit de praktijk inbrengen.

Met wie: deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Home Start Dronten en wordt verzorgd door Jannie Limburg, oprichter, directeur, trainer van www.peervis.net.
Peervis is een netwerkorganisatie die samenwerkt met diverse (ervaring)deskundigen. Jannie Limburg heeft jaren als trainer en adviseur gewerkt bij de politie. In binnen- en buitenland geeft Jannie interactieve trainingen op het gebied van interculturele professionaliteit. Daarnaast ontwikkelt Jannie lesmateriaal, o.a. voor de Universiteit van Nijmegen (Faculteit Geneeskunde) en is ze medeauteur van het boek ‘Samen de straat op’, een handboek voor jongerenwerkers en wijkagenten
Datum: 6 september 2016 19.30-21.30 uur
Locatie: De Meerpaal, ruimte 2.1, De Rede 80, 8251 EX Dronten
Organiserende partijen: De Meerpaal, Humanitas Homestart en Peervis.net
Contact: Mirjam Bloedjes m.bloedjes@meerpaal.nl 0321-388710
Website: www.meerpaal.nl/themabijeenkomsten-cursussen/

Dronten

Training voor Vrijwilligers Presteren met Communiceren
Communicatie verandert. Razendsnel zelfs. In een aantal jaar verdween bij veel sportverenigingen het clubblad en werden platforms als Instagram verwelkomd. Welke middelen kies je voor je organisatie? Hoe kun je met communicatie nieuwe leden werven? Hoe kun je vrijwilligers behouden? Hoe bied je sponsoren een podium?

Communicatieplan
Gedurende het traject staat het maken van een concreet communicatieplan voor de organisatie centraal, dat al geïmplementeerd en (deels) uitgevoerd wordt tijdens het traject. Voor het maken van dit plan ontvangen de organisaties een kant-en-klaar format, dat u deels als huiswerk invult.

Praktijkgericht
Het thematraject is zeer praktijkgericht. De deelnemers maken diverse opdrachten waarmee ze concrete vertaalslagen maken naar hun eigen situatie. Iedere opdracht is onderdeel van het communicatieplan van de organisatie. Gedurende de bijeenkomsten passeren vele aansprekende en minder succesvolle voorbeelden de revue, inclusief die van de deelnemers aan het traject.

Handboek
Het Handboek Communicatie voor sportverenigingen, dat u als praktisch naslagwerk kunt gebruiken tijdens en na het traject, is niet inbegrepen. Dit boek wordt u tijdens de eerste avond aangeboden voor € 25,00 (standaard € 29,15).

Met wie: deze workshop wordt gegeven in De Meerpaal in samenwerking met Sportservice Flevoland. Aan deze training kunnen maximaal acht organisaties (met minimaal twee en maximaal vier personen per organisatie) deelnemen. De cursus richt zich normaal gesproken specifiek op sportverenigingen, maar bij deze editie zijn ook andere Vrijwilligersorganisaties van harte welkom.
Datum: 7 september 2016 19.30-21.30 uur. De training is op 3 avonden; 7 september, 28 september en 26 oktober.
Locatie: De Meerpaal, Gele Zaal, 3e verdieping, De Rede 80, 8251 EX Dronten
Organiserende partijen: De Meerpaal, Sportservice Flevoland en Clubbereik
Contact: Mirjam Bloedjes m.bloedjes@meerpaal.nl 0321-388710
Website: www.meerpaal.nl/themabijeenkomsten-cursussen/

Dronten

Workshop voor Vrijwilligers Omgaan met een verstandelijke beperking of autisme in het Vrijwilligerswerk
Waarom deze bijeenkomst: meedoen in het Vrijwilligerswerk mag en kan iedereen. Een goede match maken en het adviseren van de organisaties is het werk van de Vrijwilligers bij de vacaturebank. Wat heeft iemand nodig om mee te doen in het Vrijwilligerswerk en wat is dat als je een verstandelijke beperking of Autisme hebt.

In deze training de 5 stappen bij Autisme, cirkel van erkenning.
Voor wie: Vrijwilligers Vacaturebank en coördinatoren Vrijwilligerswerk
Met wie: deze training wordt verzorgd door Isabelle Dekker van Omega Groep. De ondertitel van Omega Groep is: “Het gaat om wie je bent”. Deze zin staat voor de erkenning van elk individu, of het nu de cliënt en zijn systeem of de medewerker is en loopt als een rode draad door alle onderdelen van de organisatie. De missie van Omega Groep is dan ook: het leveren van een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen. De meeste mensen die een beroep doen op de hulp van Omega Groep hebben een verstandelijke en/of psychische beperking. Wij bieden begeleiding aan kinderen, jong volwassenen en volwassen op elk gebied van het leven. De mensen die bij ons aankloppen hebben een CIZ indicatie in PGB of Zorg in Natura.
De manier waarop we helpen is heel divers, bijvoorbeeld door ambulante of gezinsbegeleiding, door dagbesteding en/of werken en/of door middel van woonbegeleiding. Samen met de cliënt kijken wij welke begeleiding het best aansluit bij zijn of haar leven.
Datum: 14 september 2016 19.30-21.30 uur
Locatie: De Meerpaal, zaal Donker Groen 3e verdieping, De Rede 80, 8251 EX Dronten
Organiserende partijen: De Meerpaal en Omega Groep
Contact: Mirjam Bloedjes m.bloedjes@meerpaal.nl 0321-388710
Website: www.meerpaal.nl/themabijeenkomsten-cursussen/


Dronten

Workshop voor Vrijwilligers Signalering Hersenletsel
Jaarlijks krijgen in Nederland 100.000 mensen te maken met hersenletsel. Het kan bijna niet anders dan dat ook jij in jouw dagelijkse vrijwilligerswerk of omgeving mensen met hersenletsel tegenkomt. Maar wat is hersenletsel eigenlijk? Wat zijn de (on)zichtbare gevolgen voor mensen en hun naasten? Hoe kun jij de signalen herkennen? En bij wie kun je aankloppen als je vermoedt dat er sprake is van hersenletsel?

Met wie: deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Interakt Contour. InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. InteraktContour biedt behandeling, begeleiding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland.
Datum: 21 september 2016 19.30-21.30 uur
Locatie: De Meerpaal, ruimte 2.1, De Rede 80, 8251 EX Dronten
Organiserende partijen: De Meerpaal en Interakt Contour
Contact: Mirjam Bloedjes m.bloedjes@meerpaal.nl 0321-388710
Website: www.meerpaal.nl/themabijeenkomsten-cursussen/


Dronten

Workshop voor Vrijwilligers De kracht van Talent
Bent u zich bewust van uw talent en maakt u hier gebruik van?
Weet u waar u goed in bent en krijgt dit de aandacht en ruimte die dat verdient?
Juist als vrijwilliger zou uw talent goed uit de verf kunnen komen als u er voldoening uit haalt en met plezier uitkijkt naar een volgende klus.

In “De kracht van talent” maakt u kennis met talentgericht werken en wat dat met u kan doen.
Bereid u voor op een grotere betrokkenheid en tevredenheid. Hiermee gaat u gemotiveerd en vol enthousiasme steeds meer eigen initiatief tonen om te werken aan gezamenlijk succes.

Deze workshop wordt gegeven door Carolina van Veenen, trainer van o.a. Welkom bij de club, Kanjers in de sport, Op naar meer Vrijwilligers en Vrijwilligers be(ge)leid.
Datum: 28 september 2016 19.30-21.30 uur
Locatie: De Meerpaal, ruimte 2.1, De Rede 80, 8251 EX Dronten
Organiserende partijen: De Meerpaal en Carolien van Veenen
Contact: Mirjam Bloedjes m.bloedjes@meerpaal.nl 0321-388710
Website: www.meerpaal.nl/themabijeenkomsten-cursussen/

Dronten

Netwerklunch

Op vrijdag 23 september as. om 12.00 uur wordt een Netwerklunch gehouden in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Samen een hapje eten en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen in Dronten en voor Dronten rond een leven lang leren. We willen volwassen inwoners van Dronten helpen om zelfredzaam en maatschappelijk betrokken te zijn.
Tijdens deze lunch ontmoeten de organisaties elkaar en zoeken we naar verbindingen tussen de verschillende organisaties.
Door middel van een speeddate sessie stellen we elkaar de volgende vragen:
1. Wat hebben wij onze klanten te bieden?
2. Wat kunnen we samen doen? Waar is in Dronten behoefte aan? Hoe kunnen we verbinden? Oprichten Kennisplatform; leven lang leren?

Deelname op uitnodiging voor educatieve partners in Dronten

Datum: 23 september 2016 12.00 - 14.00 uur
Locatie: De Meerpaal, ruimte 2.1, De Rede 80, 8251 EX Dronten
Organiserende partijen: Flevomeer Bibliotheek, De Meerpaal en Kwintes
Contact: Gineke Fels g.fels@flevomeerbibliotheek.nl (088) 0080740
Website: www.flevomeerbibliotheek.nl

Lelystad

Workshop “Vrijwilligerswerk en het ontwikkelen van competenties”
Doel van de cursus:
Duidelijk maken hoe je zicht kunt krijgen op de competenties die vrijwilligers verwerven door hun vrijwilligerswerk, en hoe ze die competenties extern kunnen aantonen / inzetten (bijv. bij sollicitaties, of in het kader van een opleiding).
Doelgroep:
Bestuursleden/ stafleden/ begeleiders van vrijwilligersorganisaties en van professionele organisaties die met vrijwilligers werken.
Datum: 6 september 2016 19.30-22.00 uur
Locatie: Atolplaza, Schor 1-9 Lelystad
Organiserende partij: Stichting Welzijn
Contact: Henk Splinter h.splinter@welzijnlelystad.nl 06-43507203 Inschrijving: https://www.welzijnlelystad.nl/workshop-vrijwilligerswerk-en-ontwikkelen-competenties/

Lelystad

Taalgroep 2 Atolplaza
Vandaag start er een 2e taalgroep van Huis voor Taal in MFA Atolplaza. Het is een besloten beginnersgroep. Vvoor meer informatie en/of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Bojoura Hoekstra b.hoekstra@welzijnlelystad.nl
Datum: 8 september 2016 10.30-12.00 uur
Locatie: MFA Atolplaza, Schor 1-9, 8224 CM Lelystad
Organiserende partij: Stichting Welzijn
Contact: bojoura hoekstra b.hoekstra@welzijnlelystad.nl 0320-707159
Website: www.huisvoortaal.nl en www.welzijnlelystad.nl

Lelystad

Taalcafé
Het Taalcafé is een open inloop voor iedereen die in Lelystad woont. Tijdens deze avond zullen alle inzendingen van de Ta(a)lentenjacht gepresenteerd worden.
Datum: 13 september 2016 19.30-22.00 uur
Locatie: FlevoMeerBibliotheek Lelystad, De Promesse 4, Lelystad
Organiserende partij: Stichting Welzijn
Contact: bojoura hoekstra b.hoekstra@welzijnlelystad.nl 0320-707159
Website: www.huisvoortaal.nl en www.welzijnlelystad.nl

Lelystad

Huis voor Taalmaandag netwerklunch
Ontdek wat Huis voor Taal op de maandag in de bibliotheek te bieden heeft. Flevomeer Bibliotheek stelt sinds september haar locatie speciaal op deze dag beschikbaar voor de activiteiten en trajecten van Huis voor Taal. Aanmelden noodzakelijk.
Datum: 19 september 2016 12.00-13.30 uur
Locatie: FlevoMeerBibliotheek Lelystad, De Promesse 4, Lelystad
Organiserende partij: Flevomeer Bibliotheek en Stichting Welzijn
Contact: Margriet Stel m.stel@flevomeerbibliotheek.nl 0320-707159
Website: www.huisvoortaal.nl

Lelystad

Vrijwilligersmarkt in kader van de lerende vrijwilliger
Nu eens anders dan eerdere vrijwilligersmarkten. Een markt met een missie: hoe kun je vrijwilligerswerk inzetten voor je eigen ontwikkeling en wat kunnen organisaties bieden op het gebied van training, leerrendement en persoonlijke groei. De keuze om het evenement in de bibliotheek te houden is dan ook niet willekeurig gekozen.
Datum: 22 september 2016 15.30-21.00 uur
Locatie: FlevoMeerBibliotheek Lelystad, De Promesse 4, Lelystad
Organiserende partij: Stichting Welzijn Lelystad
Contact: Doortje Spruit d.spruit@welzijnlelystad.nl 0320-707159
Website: www.welzijnlelystad.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap