SeniorWeb als festivalpartner

Er zijn verschillende opties voor samenwerking met een SeniorWeb Leercentrum tijdens het Festival van het leren. Denk daarbij aan deelname aan een cursusmarkt of het verzorgen van een workshop zoals Facebook of Skype. Of bijvoorbeeld een introductie over de IPad.

Ook is het een idee om met SeniorWeb een laagdrempelige kennismakingsbijeenkomst (op locatie) te organiseren. Speciaal voor mensen die nog twijfelen aan het gemak van de computer en internet of voor degene die de stap naar een cursus nog niet durven te nemen.

Tijdens de bijeenkomst krijgen de deelnemers uitleg over internet is, wat ze ermee kunnen doen en met name te ervaren hoe leuk het is. Hierna kan men besluiten definitief op cursus te gaan. Kijk op www.seniorweb.nl voor een Leercentrum in uw buurt en bespreek de mogelijkheden.

Meer over SeniorWeb
SeniorWeb wil iedereen de mogelijkheden van de computer en internet zelf laten ervaren. Ons uitgangspunt is dat dit voor én door ouderen gebeurt.

Missie
SeniorWeb heeft als missie ‘participatie én zelfontplooiing van alle vijftigplussers in de digitale samenleving’. De kracht van SeniorWeb zit in inspiratie, educatie en ondersteuning.

Landelijke vereniging
SeniorWeb is een landelijke vereniging met circa 3.000 vrijwilligers, ruim 400 Leercentra en meer dan 140.000 leden. De SeniorWeb Leercentra zijn aangesloten bij SeniorWeb, maar opereren zelfstandig onder begeleiding van vrijwilligers. Zij werken lokaal onder meer samen met bibliotheken, seniorenorganisaties en welzijnsorganisaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)                                              Verslag studiereis naar Dublin (NL)                                                 Verslag studiereis naar Dublin (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap