Provincie Overijssel

Hier volgen op plaatsnaam (in alfabetische volgorde) de activiteiten die tijdens het Festival van het Leren 2011 in Overijssel worden georganiseerd.

Almelo, Hengelo

‘Taal is niet alleen haar, maar ook ons ding’
met een knipoog naar het boek van Pauline Cornelisse
Van 15 tot 22 september zullen zowel in Almelo als in Hengelo de volgende activiteiten in het kader het Festival van het Leren plaatsvinden:

Zaterdag 15 september
bibliotheek in Hengelo, van 14.00 – 16.00 uur. Deze middag staat in het teken van de talen Arabisch, Turks, Russisch en Pools. Een aantal taaldocenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en Derya Zenginoglu geeft een demonstratie van Ebru kunst. De catering in de bieb staat in het teken van deze talen en er is allerlei informatie aanwezig m.b.t. deze talen.

Van 14.30 – 15.30 uur geeft Han T. Sie Dhian Ho, cultureel antropoloog, een lezing over de overeenkomsten en de verschillen tussen christelijke en islamitische stromingen. De toegang tot deze lezing is gratis.

Woensdag 19 september
bibliotheek in Almelo van 19.00 – 21.00 uur. Deze avond staat in het teken van de Duitse en Scandinavische talen. Naast informatie over deze talen zal vinoloog Ronald Janssen Duitse wijnen laten proeven. De catering in de bieb staat in het teken van deze talen en er is allerlei informatie aanwezig m.b.t. deze talen.

Donderdag 20 september
bibliotheek in Hengelo, van 19.00 – 21.00 uur. Deze avond staat in het teken van de Italiaanse en Engelse taal. Docenten Italiaans en Engels zullen aanwezig zijn, evenals vinoloog Ronald Jansen die Italiaanse wijnen laat proeven. De catering in de bieb staat in het teken van deze talen en er is allerlei informatie aanwezig m.b.t. deze talen.

Zaterdag 22 september
bibliotheek in Almelo, van 14.00 – 16.00 uur. Deze middag staat in het teken van de talen Spaans, Frans, Engels en Portugees. Docenten Spaans, Frans, Engels en Portugees zullen aanwezig zijn. Vinoloog Ronald Janssen zal aanwezig zijn voor een wijnproeverij van karakteristieke wijnen uit Frankrijk. De catering in de bieb staat in het teken van deze talen en er is allerlei informatie aanwezig m.b.t. deze talen.

Van 14.30 – 15.30 uur geeft cultureel antropoloog Han T. Sie Dhian Ho een lezing over Bronnen van vooroordelen. De toegang tot deze lezing is gratis.
Organisatie: de bibliotheken van Almelo en Hengelo, tezamen met ROC van Twente en Volksuniversiteit Hengelo
Contact: Reina Jans, tel. 074 852 55 25, rjans@rocvantwente.nl
Website: www.rocvantwente.nl/festival

Nijverdal

Cursusmarkt
Presentatie van het uitgebreide cursusaanbod 2012 – 2013 van ROC Twente, waaronder veel nieuwe cursussen. Onder meer: vakantiecursussen, computercursussen, sociale media, creatieve cursussen, kookcursussen. Er is aandacht voor laaggeletterdheid. Veel gastdocenten zijn aanwezig om iets te laten zien of om iets te vertellen over hun workshop/lezing of cursus. Kom gezellig hapjes proeven op de cursusmarkt! Ook koffie en thee staan klaar.
Locatie: Multi functioneel Centrum "de Holtink" in Nijverdal aan de Mensinkweg 6b (bovenverdieping)
Datum en tijd: 6 september 2012 van 15.00-20.00 uur
Organisatie: ROC van Twente
Contact: mevr. G. Van Nijen, gvannijen@rocvantwente.nl, 0548 613100
Website: www.rocvantwente.nl/cursusaanbodtwente.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)                                              Verslag studiereis naar Dublin (NL)                                                 Verslag studiereis naar Dublin (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap