Provincie Flevoland

Hier volgen op plaatsnaam (in alfabetische volgorde) de activiteiten die tijdens het Festival van het Leren 2011 in Flevoland werden georganiseerd.


Almere

Informatiemarkt en Almeers dictee
Op zoek naar een (vervolg)opleiding, een leuke cursus of een bijzondere workshop? Kom dan op woensdag 14 september naar de informatiemarkt Leren in Almere in de nieuwe bibliotheek in Almere Stad. Op de eerste etage staan tafels waar Leerwerkloket Flevoland, ROC Flevoland, de Open Universiteit, Nelly Dekker Kleur- en Stijladvies, Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten, De Schoor, Zorggroep Almere, de Vrijwilliger en Mantelzorg Centrale Almere, Windesheim Flevoland en de nieuwe bibliotheek zich presenteren en u voorzien van allerlei informatie over opleidingen, cursussen en workshops.
Op woensdagavond gaat om 20.00 uur het jaarlijkse Almeerse dictee van start in de Burgerzaal van Almere. Het Almeerse dictee is voor al diegenen die wonen of werken in Almere (vanaf 16 jaar). Het wordt voorgelezen door burgemeester Annemarie Jorritsma. Maximaal aantal deelnemers: 120. Aanmelden kan digitaal via www.almere.nl/dictee.
Locatie: De informatiemarkt vindt plaats in de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101, 1315 XC Almere; het Almeerse dictee vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis, Stadhuisplein 1, 1315 HR Almere Stad (ingang Landdroststraat)
Datum: woensdag 14 september 2011
Tijd: informatiemarkt: van 10.00 tot 15.00 uur; Almeerse dictee: vanaf 20.00 uur
Organisatie: De nieuwe bibliotheek
Contact: Jannemieke van Leeuwen, (036) 548 60 22
Website: www.denieuwebibliotheek.nl

Dronten

Doe mee(r) met taal, doe mee(r) met je talent, doe mee(r) met je toekomst
De Drontense festivaldag wordt gehouden in De Meerpaal. In samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek laten verschillende maatschappelijke, educatieve en zorginstellingen zien wat ze te bieden hebben op het gebied van leren en ontwikkeling voor volwassenen. O.a. workshops beeldende kunst, kunstroute, theater van Dorine Wiersma, multiculturele leeskringen, inburgeren, taalcoaches en mediawijsheid (‘Maak uw eigen weblog’).
Locatie: De Meerpaal, De Rede 80-82, 8251 EX Dronten
Datum: vrijdag 16 september 2011
Tijd: van 14.00 tot 20.00 uur
Samenwerkende partijen: FlevoMeer Bibliotheek, De Meerpaal, Gemeente Dronten, Rotary Dronten, Kwintes GGz, IVIO, ROC Flevoland
Contact: Gineke Fels, (088) 008 07 40
Website: www.flevomeerbibliotheek.nl

Emmeloord

Leren – leuk – leven
In het gemeentehuis Noordoostpolder vinden onder het motto 'leren – leuk – leven' workshops en lezingen plaats voor volwassenen die zich willen ontwikkelen en ontplooien. Daarnaast wordt in samenwerking met UWV een banenmarkt georganiseerd.
Locatie: Gemeentehuis Noordoostpolder, Harmen Visserplein 5, 8202 BW Emmeloord
Datum: donderdag 15 september 2011
Organisatie: FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder
Contact: Annette Evertsz, (0527) 63 05 26

Lelystad

Groot Lelystads Dictee 2011
Ook zo gek op spellen? Meld u dan aan voor het Groot Lelystads Dictee 2011! Op woensdag 14 september leest wethouder Willem de Jager het Groot Lelystads Dictee 2011 voor in de MFA Atolplaza, Schor 1 te Lelystad. Het thema van het dictee is dit jaar 'Taal is toekomst'. Iedereen die woont en/of werkt in Lelystad is van harte welkom. Deelnemen kan in teamverband of individueel. De individuele deelnemer met de minste fouten ontvangt uit handen van wethouder De Jager de wisselbeker en een persoonlijke prijs. Ook voor het team dat het beste heeft gescoord, is er een wisselbeker. Terwijl het dictee wordt nagekeken door deskundige vrijwilligers, dicht stadsdichter Antonius de Knegt over Lelystad, taal en toekomst. Er is op deze avond ook aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid in Lelystad.
Locatie: Multi Functionele Accommodatie Atolplaza, Schor 1, 8224 CM Lelystad
Datum: woensdag 14 september 2011
Tijd: 19.00-22.30 uur
Organisatie: Educatief Platform Lelystad en Gemeente Lelystad
Contact: Mildred Antonius, (0320) 24 42 59
Website: www.cmo-flevoland.nl

Urk

Educatieve boeken centraal in de bibliotheek
Tijdens het Festival van het Leren 2011 staan in de bibliotheek van Urk educatieve boeken centraal. Altijd al gitaar willen spelen of toch iets meer willen weten van het programma Word? Breng een bezoek aan de bibliotheek! Met een gratis kraskaart (verkrijgbaar bij de klantenservice) maakt u kans op een Nintendo DS Lite met Braintrainer.
Locatie: FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Singel 9b, 8321 GT Urk
Datum: zaterdag 10 september t/m zaterdag 17 september 2011
Tijd: openingstijden bibliotheek
Organisatie: FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder
Contact: Elisabeth Oost, coördinator cultuureducatie, (088) 008 07 70
Website: www.flevomeerbibliotheek.nl

Lezing en demonstratie e-readers
Digitale boeken kunnen zowel op de iPad als op de e-reader gelezen worden. Maar wat leest nou prettiger? Leest een digitaal boek inderdaad zo makkelijk als wordt beweerd? Waar moet ik op letten als ik een e-reader wil kopen? Waar haal ik boeken vandaan als ik een e-reader heb aangeschaft? Ardjan Koster, directeur van Eas-E-reader, verzorgt een lezing en demonstratie in de bibliotheek. Koster neemt een breed assortiment e-readers mee, zodat het mogelijk is ervaring op te doen. Kosten voor leden € 2,50; niet-leden betalen € 5,- (kopje koffie inbegrepen).
Locatie: FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Singel 9b, 8321 GT Urk
Datum: donderdag 15 september 2011
Tijd: 19.30-21.30 uur
Organisatie: FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder
Contact: Elisabeth Oost, coördinator cultuureducatie, (088) 008 07 70
Website: www.flevomeerbibliotheek.nl

Zeewolde

Dag van het Leren in Zeewolde
Welkom bij FlevoMeer Bibliotheek en ROC Landstede in Zeewolde! Maak kennis met de medewerkers en het cursusaanbod van Landstede en doe mee aan leuke en interessante activiteiten! Een greep uit de activiteiten: boekenmarkt: van leesboeken voor jong en oud tot studieboeken (meld u aan bij mmadaran@landstede.nl of bel (088) 850 78 86 als u boeken wilt verkopen), Nederlandse-taaltest: test uw kennis van het Nederlands (alleen ú ziet de score), kennismaken met oefenprogramma’s op de computer, top 10 moeilijke woordentest, en vele andere activiteiten. Iedere bezoeker krijgt een leuke attentie en koffie en thee staan gratis voor u klaar!
Locatie: FlevoMeer Bibliotheek, Het Ravelijn 1, 3891 GN Zeewolde
Datum: woensdag 14 september 2011
Tijd: 13.30-17.00 uur
Organisatie: Landstede en FlevoMeer Bibliotheek
Contact: Metty Schraal, (088) 850 78 13
Website: www.landstede.nl; www.flevomeerbibliotheek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)                                              Verslag studiereis naar Dublin (NL)                                                 Verslag studiereis naar Dublin (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap