Leer- en hobbymarkt trekt veel publiek

In een stralend zonnetje en met een gongslag opende de wethouder van cultuur van Emmen de leer- en hobbymarkt, het culturele seizoen en tegelijk het Festival van het Leren. De tientallen kraampjes waar allerlei educatieve, culturele en vrijwilligersorganisaties hun aanbod presenteerden, trokken veel publiek. Honderden mensen kwamen kijken wat Emmen te bieden heeft op het gebied van educatie en cultuur.

Van taalcursussen tot vogels kijken en van een kantklossen tot vrijwilligerswerk: er was voor elk wat wils. Op een podium, midden op de markt, traden koren, bandjes en orkesten uit de regio op. Een mooie manier om leden te werven, maar ook om te laten zien dat je op veel verschillende manieren kunt leren.

Elke dag leren
Emmen was dit jaar winnaar van de Festivalprijs en besloot het prijzengeld ten goede te laten komen aan de organisaties die deelnamen aan de markt. Deelnemers kregen korting op de huur van een kraampje (wat zorgde voor extra belangstelling om mee te doen) en een komisch duo bracht koffie, thee en limonade rond. Om de landelijke aftrap van het Festival van het Leren in Emmen op te luisteren, bood de landelijke organisatie twee workshops aan. Op de markt gaf Tom van de Veen, patissier bij De Librije, een demonstratie bonbons maken. En in de fraaie locatie van de Educohof (rijksmonument) konden bezoekers in een gratis workshop onder leiding van coach Hugo Vos ontdekken wat ze graag willen leren en welke beren zij daarbij op hun weg kunnen vinden.
Op de markt zelf werden fortune cookies uitgedeeld met daarin een leerwens of -vraag. Opvallend was dat veel aanwezigen de vraag ‘Wanneer heb jij voor het laatst iets geleerd?’ beantwoordden met ‘Ik leer iedere dag iets’.

Opbrengst van samenwerking
Emmen organiseert de leer- en hobbymarkt al jaren en weet daarmee altijd veel bezoekers te trekken. Het geheim? Jan de Jonge van Bibliotheek Emmen: ‘Zoek waar mogelijk de samenwerking met andere organisaties. Onze markt hebben we dit jaar gekoppeld aan de opening van het culturele seizoen. Die combinatie levert veel extra bezoekers op. Daarnaast kán er ook veel meer: optredens op een groot podium, de openingsspeech door de wethouder.’

Informatie
Meer weten over de organisatie van de leer- en hobbymarkt in Emmen? Lees het interview met Marinus Kasteleijn of kijk op www.leer-hobbymarkt.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)                                              Verslag studiereis naar Dublin (NL)                                                 Verslag studiereis naar Dublin (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap