Provincie Noord-Brabant

Hier volgen op plaatsnaam (in alfabetische volgorde) de activiteiten die tijdens het Festival van het Leren 2010 in Noord-Brabant werden georganiseerd.

Wilt u een activiteit melden die u in 2011 organiseert? Klik dan op Activiteit melden.

Bergeijk

Cursusmarkt in Bibliotheek Bergeijk
Omschrijving: Op de cursusmarkt in de bibliotheek vindt u informatie over allerlei cursussen overzichtelijk bij elkaar. Diverse educatieve organisaties presenteren zich; u kunt open lessen en workshops volgen en er worden diverse demonstraties gegeven. Medewerkers en docenten van de verschillende cursusorganisaties zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en ook het gecoördineerd ouderenwerk en MEE Zuidoost-Brabant laten zien wat zij voor u kunnen betekenen. Er is een expositie van cursisten te bewonderen en er klinkt gitaarmuziek. Ook kunt u tijdens de cursusmarkt taaladvies krijgen.
Locatie: Bibliotheek Bergeijk, Dr. Rauppstraat 15, 5571 CD Bergeijk
Datum: vrijdag 10 september 2010
Tijd: 16.00 en 20.00 uur
Organiserende partijen: Bibliotheek Bergeijk en Cultuurpunt Bergeijk
Contact: Hanneke Schelkers, (085) 773 32 02  
Website: www.bibliotheekdekempen.nl

Best

Open avond Educatief Centrum de Wig
Omschrijving: Educatief Centrum de Wig organiseert in samenwerking met Bibliotheek Best en SeniorWeb Best een informatiemarkt over het cursusprogramma 2010-2011. Ruim vijftig docenten presenteren 150 cursussen.
Locatie: Educatief Centrum de Wig, Iman van den Boschstraat 2a, 5684 WS Best
Datum: donderdag 16 september 2010
Tijd: 19.00-21.00 uur
Contact: Educatief Centrum de Wig, M. van der Wouw, R. Spanjers, (0499) 39 97 44
Website: www.centrumdewig.nl

Leerplein op de Sociale Markt
Omschrijving: Tijdens de Sociale Markt in Best organiseren we een Leerplein waar verschillende organisaties presenteren wat zij te bieden hebben op het gebied van leren. Deelnemers kunnen een camera winnen door bij elke organisatie een vraag te beantwoorden. Bij de stand van de bibliotheek kunnen bezoekers voor slechts tien euro een jaarabonnement kopen. Buiten de organiserende partijen nemen deel: Het Goed (reïntegratiebedrijf), afdeling Sociale Zaken van de gemeente, Stichting Leergeld, ETV.nl, De Omslag, SeniorWeb, WSD (sociale werkplaats) e.a.
Locatie: centrum van Best
Datum: zondag 19 september 2010
Tijd: 12.00-17.00 uur
Organiserende partijen: Educatief Centrum De Wig, Welzijn Best, Muziekcentrum Pulz, Bibliotheek Best, Cultuureducatie ZininC, ROC Eindhoven
Contact: Marian Rombouts
Website: www.bibliotheekbest.nl

Eersel

Informatiemarkt nieuwe cursusprogramma
Omschrijving: Op vrijdagavond 10 september presenteert Volksuniversiteit Eersel in samenwerking met de Bibliotheek De Kempen haar nieuwe programma met een informatiemarkt over het cursusprogramma 2010-2011. Dertig docenten presenteren ruim veertig cursussen, waarvoor u zich kunt inschrijven. Wat u ook doet, waar u ook vandaan komt - er is een cursus voor u. Voor iedereen, voor jong en oud is er wel een cursus waarmee u zich verder kunt ontwikkelen. 
Locatie: Bibliotheek De Kempen, De Muzenval, Dijk 7, 5521 AW Eersel
Datum: vrijdag 10 september 2010
Tijd: 19.00-21.00 uur
Organiserende partijen: Volksuniversiteit Eersel, Bibliotheek De Kempen
Contact: Ben Sebregts, (0497) 51 30 83; Claartje van Hoof, (0497) 53 60 20
Website: www.vu-eersel.nl

Eindhoven

Cursusmarkt in de bibliotheek
Omschrijving:
In De Witte Dame, de centrale vestiging van Bibliotheek Eindhoven, wordt op woensdag 15 september een grote cursusmarkt gehouden. Deze is voor een ieder gratis toegankelijk.
Locatie: Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22, 5611 AZ Eindhoven
Datum: woendag 15 september 2010
Tijd: 12.00-17.00 uur
Contact: Susan Brinkmann, (040) 260 42 60
Organisatie: Bibliotheek Eindhoven
Website: www.bibliotheekeindhoven.nl 

Oss

‘Leerwaaier’ voor iedereen die iets wil leren!
Omschrijving: In Oss hebben ROC De Leijgraaf, MEE, Internationaal Vrouwen Centrum (IVC), EPI centrum (voorheen Vrouwenschool), Steunpunt Vrijwilligers en de Bibliotheek Oss in samenwerking met de Gemeente Oss dit jaar de Leerwaaier samengesteld. Op deze waaier kun je vinden waar je terecht kunt voor een passende cursus. De waaier wordt tijdens de heropening van het vernieuwde Gemeentehuis op 10, 11 en 12 september gratis uitgereikt aan belangstellenden en is ook daarna nog verkrijgbaar bij de balie van de afdeling Publieksvoorlichting in de hal van het Gemeentehuis. Adres: Raadhuislaan 2 in Oss.
Locatie: Raadhuislaan 2 , 5341 GM Oss
Datum: vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september 2010
Tijd: 10.00-16.00 uur
Deelnemende organisaties: ROC De Leijgraaf, MEE, Internationaal Vrouwen Centrum (IVC), EPI centrum (voorheen Vrouwenschool), Steunpunt Vrijwilligers, Bibliotheek Oss, Gemeente Oss
Contact: Marja Janssen, (0413) 33 47 33

Valkenswaard

Open inschrijfavond De Draaikolk
Omschrijving:
Docenten geven informatie over hun cursus of workshop. Belangstellenden kunnen vragen stellen. Belangstellenden die vragen hebben over hun instroomniveau, kunnen deelnemen aan korte intakes. Dit gebeurt voor onder andere de talencursussen.
Locatie: Volksuniversiteit De Draaikolk op de tweede etage van cultuurcentrum De Hofnar, De Hofnar 16, 5554 DA Valkenswaard
Datum: woensdag 8 september 2010
Tijd: 19.30-21.30 uur
Organiserende partijen: Volksuniversiteit De Draaikolk; samenwerkingspartner Ster College is aanwezig met haar cursusaanbod voor onder meer laaggeletterden en werkzoekenden.
Contact: Mirjam Vermeulen, (040) 201 38 40
Website: www.draaikolk.nl

Waalre

Open Huis in Het Klooster
Omschrijving: Zaterdag 18 september is er open huis in Het Klooster. U kunt kennismaken met diverse verenigingen/organisaties die regelmatig gebruik maken van de ruimtes in Het Klooster. Zij zullen u verrassen met muzikale optredens en diverse dansdemonstraties. Ook houdt Volksuniversiteit Waalre deze dag haar informatiemarkt. Er zijn docenten aanwezig die u de gewenste informatie kunnen geven en u heeft de mogelijkheid direct in te schrijven voor de cursus die u wilt volgen.
Locatie: De activiteit vindt plaats in en rond Ontmoetingscentrum Het Klooster, Hoogstraat 4-8, 5581 BK Waalre
Datum: zaterdag 18 september 2010
Tijd: 13.00-16.00 uur
Organisatie: Ontmoetingscentrum Het Klooster te Waalre; Volksuniversiteit Waalre is onderdeel hiervan. Andere partijen die zich deze dag ook zullen presenteren zijn de verenigingen en andere gebruikers van Het Klooster, zoals GOW De Kempen Volksdansen, Harmonie Juliana, Jeugdwerk, KVO Waalre, Muziekschool Aalst-Waalre, N-Joy Dance Company, Stichting SeniorWeb Waalre, Stichting Waalre Erfgoed, Uit! in Het Klooster (activiteiten voor volwassenen), Volksuniversiteit Waalre (presenteert cursusprogramma 2009-2010), Wijnvrienden
Contact: Marleen Haarbosch, coördinator Volksuniversiteit Waalre, (040) 221 49 89
Website: www.volksuniversiteit.nl/waalre, www.hetkloosterwaalre.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap