Provincie Zuid-Holland

Hier volgen op plaatsnaam (in alfabetische volgorde) de activiteiten die tijdens het Festival van het Leren 2010 in Zuid-Holland werden georganiseerd.

Wilt u een activiteit melden die u in 2011 organiseert? Klik dan op Activiteit melden.

Capelle aan den IJssel

Feestelijke ‘Klik & Tik’-aftrap bij LeerIT in je wijk
Omschrijving:
Bibliotheek aan den IJssel wil graag een bijdrage leveren aan mediawijze Capellenaren. LeerIT in je wijk is een project waarin jongeren volwassenen helpen bij het ontdekken van de digitale wereld. Als eerste stap leren mensen een account aan te maken voor het e-learningprogramma ‘Klik & Tik’. Wijkwethouder Tineke Keuzekamp maakt het eerste account aan. Voor digistarters die moeite hebben om hun weg te vinden op internet, is er een gratis workshop.
Locatie: Buurtcentrum de Fluiter, Wiekslag 3, 2903 VA Capelle aan den IJssel
Datum: maandag 6 september 2010
Tijd: 13.00-16.00 uur
Organisatie: LeerIT in je wijk, Bibliotheek aan den IJssel
Website: http://leerit.nu, www.bibliotheekaandenijssel.nl/agenda

Themabijeenkomst ‘Klik & Tik’
Omschrijving: Bibliotheek aan den IJssel wil graag een bijdrage leveren aan mediawijze Capellenaren. LeerIT in je wijk is een project waarin jongeren volwassenen helpen bij het ontdekken van de digitale wereld. Mensen gaan na een algemene introductie op het gebruik van internet zelf oefenen met het e-learningprogramma ‘Klik en Tik’. Digistarters die op de bijeenkomst van 6 september een account hebben aangemaakt, kunnen een workshop volgen. Eigen bijdrage: € 3,-.
Locatie: Bibliotheek aan den IJssel, Stadsplein 39, 2903 HH Capelle aan den IJssel
Datum: maandag 13 september 2010
Tijd: 13.00-16.00 uur
Organisatie: LeerIT in je wijk, Bibliotheek aan den IJssel
Website: http://leerit.nu, www.bibliotheekaandenijssel.nl/agenda

Feestelijke ‘Klik & Tik’-aftrap bij LeerIT in je wijk
Omschrijving: Bibliotheek aan den IJssel wil graag een bijdrage leveren aan mediawijze Capellenaren. LeerIT in je wijk is een project waar jongeren volwassenen helpen bij het ontdekken van de digitale wereld. Als eerste stap leren mensen een account aan te maken voor het e-learningprogramma ‘Klik & Tik’. Wijkwethouder Ans Hartnagel verzorgt hier de aftrap. Voor digistarters die moeite hebben om hun weg te vinden op internet, is er een gratis workshop
Locatie: Accent Praktijkonderwijs Capelle, Wisselspoor 2, 2908 AC Capelle aan den IJssel
Datum: maandag 15 september 2010
Tijd: 13.00-16.00 uur
Organisatie: LeerIT in je wijk, Bibliotheek aan den IJssel
Website: http://leerit.nu, www.bibliotheekaandenijssel.nl/agenda

Open Wii competitie
Omschrijving:
Op deze dag wordt het ‘Festival van het leren’ feestelijk afgesloten. De Wii-competitie vindt plaats in samenwerking met LeerIT in je wijk en is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met gamen. Deze sportieve gamewedstrijd wordt afgesloten door Yalmard Kusten, de personal trainer van de WorkOut (CJR). Deze activiteit is geheel gratis.
Locatie: Bibliotheek aan den IJssel, Stadsplein 39, 2903 HH Capelle aan den IJssel
Datum: vrijdag 17 september 2010
Tijd: 13.00-16.00 uur
Organisatie: LeerIT in je wijk, Bibliotheek aan den IJssel
Website: http://leerit.nu, www.bibliotheekaandenijssel.nl/agenda

Themabijeenkomst ‘Klik & Tik’
Omschrijving: Bibliotheek aan den IJssel wil graag een bijdrage leveren aan mediawijze Capellenaren. LeerIT in je wijk is een project waarin jongeren volwassenen helpen bij het ontdekken van de digitale wereld. Mensen gaan na een algemene introductie op het gebruik van internet zelf oefenen met het e-learningprogramma ‘Klik en Tik’. Digistarters die op de bijeenkomst van 15 september een account hebben aangemaakt, kunnen een workshop volgen. Eigen bijdrage: € 3,-.
Locatie: Accent Praktijkonderwijs Capelle, Wisselspoor 2, 2908 AC Capelle aan den IJssel
Datum: woensdag 22 september 2010
Tijd: 13.00-15.00 uur
Organisatie: LeerIT in je wijk, Bibliotheek aan den IJssel
Website: http://leerit.nu, www.bibliotheekaandenijssel.nl/agenda

Den Haag

Kennismaken met ROC Mondriaan Educatie
Omschrijving: U kunt gratis proeflessen niveauverhoging Nederlandse taal volgen (A2 naar B1). U kunt kennismaken met de methodes Code en IJsbreker en taalspellen spelen. Wij doen een gratis leerbaarheidsonderzoek. U kunt informatie krijgen over al ons aanbod. En natuurlijk kunt u zich inschrijven. Entree is gratis.
Locatie: Brouwersgracht 50, 2512 ER Den Haag
Datum: donderdag 16 september 2010
Tijd: 12.30-15.30 uur
Organisatie: ROC Mondriaan Educatie
Contact: Monique van de Water, projectleider VIAT, (088) 666 17 34

‘Is taal echt jouw ding?’
Omschrijving: In het kader van het Festival van het Leren organiseert de Stichting Ontmoeting Buitenlandse Vrouwen (OBV) op vrijdagmorgen 17 september in Wijkcentrum Moerwijk een feestelijke ontmoetingsochtend voor vrouwen met als thema ‘Is taal echt jouw ding?’ Een ochtend waarin taal centraal staat: vraag en aanbod worden op een gevarieerde manier samengebracht via een kennismakingsspel, speeddaten (‘Is er een taalmatch?’), een prikbordactie (‘Wie kan mij simpel Turks leren voor op vakantie?’ of ‘Wie wil mijn Poolse studieboeken overnemen in ruil voor Nederlandse studieboeken?’). Vrijwilligsters van het OBV geven een demonstratie van een lesmethode die zij vaak gebruiken in hun Nederlandse taallessen: Total Physical Response. In welke taal de TPR-workshop gegeven wordt, verklappen wij nog niet. Er komen handen en voeten aan te pas, en veel beweging! De ochtend wordt feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje. Er is oppas en oppasruimte geregeld. Alles is gratis. Kortom, niets houdt je tegen! Deel je passie voor taal met ons en meld je aan.
Locatie: Wijkcentrum Moerwijk van Stichting Mooi, Aagje Dekenlaan 51, 2533 SG Den Haag
Datum: vrijdag 17 september 2010
Tijd: 10.00-13.00 uur
Organisatie: Stichting Ontmoeting met Buitenlandse Vrouwen
Contact: Eline van Oord, pr en voorlichting OBV, (070) 345 60 05
Aanmelding: Telefonisch bij OBV, (070) 345 60 05. Of stuur een mail naar info@obvdenhaag.nl.
Website: www.obvdenhaag.nl

Regio Rijnmond

DNAMC Social Network
Omschrijving:
DNAMC (spreek uit: DYNAMIC) is een nieuw crossmediaal jongerenplatform voor Rotterdam en omgeving. Dit dynamische platform draait om het unieke profiel van jongeren (DNA) en hun eigen inbreng (MC = Master of Ceremonies). Het platform, dat is opgericht door Albeda College, heeft een interactieve website en een eigen tv-zender op de Rotterdamse kabel. De content wordt gemaakt door jongeren zelf, onder leiding van een jongerenredactie. DNAMC geeft ruimte aan uiteenlopende videofilms die gemaakt zijn binnen Rotterdamse jongerenprojecten, zelfgemaakte videoclips, de programma's van MTNL (Stichting Multiculturele Televisie Nederland), veel lokale muziek en afwisselende programma's van de redactieleden zelf. DNAMC is opgezet als een ‘social network’ dat Rotterdamse jongeren de gelegenheid biedt om van zich te laten horen via blogs, met anderen te discussiëren via chat en fora of te kijken naar zelfgemaakte videoclips en foto's. Het onderscheidt zich van netwerken als Hyves en Facebook door aandacht te besteden aan thema’s als opleiding, werk en burgerschap. De redactieleden werken niet alleen hun eigen ideeën uit, maar praten ook met andere Rotterdamse jongeren om zodoende tot een interessante invulling te komen. Niet voor niets is de slogan: DNAMC, helemaal jouw ding!
Locatie: regio Rijnmond
Datum en tijd: gedurende het hele Festival van het Leren
Organiserende partij: Albeda College
Contact: Emiel Stubbe, programmaleider DNAMC
Website: www.dnamc.nl

Ridderkerk

Cursus- en informatiemarkt in Ridderkerk
Omschrijving: Tijdens het Festival van het Leren organiseert Bibliotheek A tot Z een cursus- en informatiemarkt.
Locatie: Bibliotheek A tot Z, vestiging Ridderkerk-Centrum, Sint Jorisplein 77, 2981 GD Ridderkerk
Datum: vrijdag 17 september 2010
Tijd: 13.30-16.30 uur
Organisatie: Bibliotheek A tot Z

Rotterdam

Rotterdamse cursusmarkt
Omschrijving:
Bibliotheek Rotterdam organiseert ook dit jaar weer een grote cursusmarkt. Vijfendertig cursusaanbieders presenteren hun aanbod voor het komend seizoen. Toegang: gratis.
Locatie: Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam
Datum: zaterdag 28 augustus 2010
Tijd: 12.00-16.30 uur
Contact: cursusmarkt@bibliotheek.rotterdam.nl
Website: www.bibliotheek.rotterdam.nl

Schiedam

Speciale avond over laaggeletterdheid met lezing Marjan Berk
Omschrijving: Een avond voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en voor mensen die iemand kennen die hier moeite mee heeft. Marjan Berk stimuleert hen om te gaan lezen, want lezen is leuk en het helpt je mee te kunnen doen in de maatschappij. Zij doet dit ook met haar boekje Een goede truc!, een speciale uitgave met korte zinnen en gemakkelijke woorden. Het komt uit de serie Leeslicht, uitgegeven door Eenvoudig Communiceren. Alle boeken in deze serie zijn geschreven door bekende Nederlandse schrijvers. Naast Marjan Berk zijn ook Ria van Adrichem van uitgeverij De Stiep Educatief (uitgeverij van boeken voor mensen die moeite hebben met lezen) en Koos Vervoort, ambassadeur laaggeletterdheid Schiedam, aanwezig. Zij vertellen over hun ervaringen.
Organisatie: Bibliotheek Waterweg i.s.m. regionaal opleidingencentrum Zadkine. Verder nemen deel: uitgeverij De Stiep, basisschool De Peperklip en boekhandel Van Leeuwen.
Locatie: Bibliotheek Stadserf, Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam
Datum: dinsdag 14 september 2010
Tijd: vanaf 19.30 uur
Contact: Bibliotheek Waterweg, (010) 714 63 00
Website: www.bibliotheekwaterweg.nl/nieuws/agenda/details/170-marjan-berk-op-het-stadserf

Zoetermeer

Groot Zoetermeers Dictee
Omschrijving: Tijdens het Festival van het Leren 2010 organiseert ID College in samenwerking met de Bibliotheek Zoetermeer diverse activiteiten om het leren te promoten. Op 11 september, de openingsdag van het festival, organiseert ID College voor de negende keer het Groot Zoetermeers Dictee. Doel hiervan is om u aan het denken te zetten over de juiste spelling van de Nederlandse taal en het belang van het beheersen van de Nederlandse taal te benadrukken. U kunt meedoen! Aanmelden graag vóór 23 augustus a.s. per telefoon of e-mail (zie contactinformatie). Let wel: het dictee is alléén toegankelijk voor inwoners van Zoetermeer en omliggende gemeenten.
Locatie: Raadszaal Stadhuis, Markt 10, 2711 CZ Zoetermeer
Datum: zaterdag 11 september 2010
Tijd: 11.00 uur (inloop 10.30 uur)
Contact: ID College, telefoon (0800) 222 08 00 

Walk of games met Rijmbingo
Omschrijving: ID College organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Zoetermeer de 'Walk of games'. Tal van spellen die met taal te maken hebben, worden dan in de bibliotheek gespeeld. We starten gezamenlijk met het spelen van Rijmbingo (om 14.00 uur). De presentatie van Rijmbingo wordt verzorgd door Debby Roukens van TV West.
Locatie: Bibliotheek Zoetermeer, Stadhuisplein 2, 2711 EC Zoetermeer
Datum: zaterdag 11 september 2010
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Contact: Bibliotheek Zoetermeer, Emmy Rijsdijk

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)                                              Verslag studiereis naar Dublin (NL)                                                 Verslag studiereis naar Dublin (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap