Provincie Overijssel

Hier volgen op plaatsnaam (in alfabetische volgorde) de activiteiten die tijdens het Festival van het Leren 2010 in Overijssel werden georganiseerd.

Wilt u een activiteit melden die u in 2011 organiseert? Klik dan op Activiteit melden

Enter

Open huis
Omschrijving: Vanaf maandagmiddag 13 september t/m vrijdagavond 17 september zijn alle activiteiten, lessen en workshops van activiteitencentrum ’t Zumpke als open activiteit te bezoeken. Ons weekprogramma: maandagmiddag muziekschool, dinsdagavond schaken, woensdagmiddag dwarsfluitlessen, donderdagmorgen quilten, donderdagmiddag yoga en gitaarles, vrijdagmiddag kantklossen en volksdansen 55+, vrijdagavond line dancing. Woensdagavond 15 september is onze speciale informatieavond.
Locatie: Activiteitencentrum ’t Zumpke, Stichting voor Sociaal, Cultureel en Educatief Werk, Reggestraat 85, 7468 EJ Enter
Datum: woensdagavond 15 september 2010 (informatieavond)
Tijd: 19.00 tot 20.30 uur
Informatie: Sjanie Dorrestijn, algemeen coördinator-beheerder, (0547) 38 25 85

Hengelo

Onderwijsmanifestatie leeftijdsdiversiteit & opleiden
Omschrijving:
Maatwerk ROC van Twente organiseert in samenwerking met STODT en Kenteq de onderwijsmanifestatie Leeftijdsdiversiteit & Opleiden. De manifestatie vindt plaats in het kader van het Festival van het Leren in de Gieterij (voormalige Storkfabriek) in Hengelo. De manifestatie bestaat uit een sessie voor HR-managers en een open dag voor volwassenen.
De bijeenkomst voor HR-managers en opleidingsfunctionarissen start om 14.00 uur en gaat over leeftijdsbewust beleid en scholingsmogelijkheden voor volwassenen in Twente. Hans Schutte, voorzitter van het College van Bestuur van ROC van Twente, opent de bijeenkomst. Raymond Sweers van TNO houdt onder de titel ‘Leeftijdsbewust beleid in organisaties’ een presentatie over de zoektocht naar oplossingsrichtingen om weerbaarheid en wendbaarheid van oudere werknemers te versterken. TNO is gespecialiseerd in de vormgeving van leeftijdsbewust beleid en de implementatie daarvan (onder andere Time out en Job Crafting). Aansluitend volgt een korte onderbreking in de vorm van een workshop Qigong laughing door Wim Maulany. De middagsessie wordt afgerond met pitches van de onderwijspartners, de MBO Colleges en Maatwerk om de aanwezigen in één keer te informeren over de mogelijkheden op onderwijsgebied voor volwassenen.
Van 16.00-21.00 uur is er open dag voor volwassenen. Alles op één dag, alles op één plaats: cursussen en opleidingen speciaal voor volwassenen, van niveau 1 tot en met postacademische opleidingen, voor werk en vrije tijd. Maatwerk presenteert het totale aanbod van ROC van Twente voor volwassenen. Enkele partners met wie ze daarin samenwerken zijn STODT, Kenteq, Saxion en Universiteit Twente. Bezoekers kunnen informatie inwinnen en kennismaken met diplomagerichte opleidingen voor individu en bedrijf, evc, beroepsgerichte avondopleidingen, bedrijfstrainingen, talen en vrijetijdscursussen. De aanbieders van technische opleidingen vormen samen een groot Techniekplein. Dit is gerealiseerd in samenwerking met STODT en Kenteq, die deze dag ook Open Huis houden. Daarnaast zijn er gratis workshops en presentaties te bezoeken zoals NLP, tarot, tai chi, Spaans, Frans, aquarelleren, ismakogie, psychologie en wijnproeven (de laatste twee vanaf 19.00 uur). Gerjo Baartman van CoffeeTainment verzorgt de kopjes espresso of cappuccino voor de bezoekers.
Locatie: Gieterij 200, 7553 VZ Hengelo
Datum: donderdag 9 september 2010
Tijd: 14.00-16.00 uur (bijeenkomst voor HR-managers en opleidingsfunctionarissen); 16.00-21.00 (open dag)
Organisatie: ROC van Twente
Participerende kennispartners: STODT, Kenteq, Volksuniversiteit, UT, Saxion, TSM Business School en Kamer van Koophandel Oost Nederland
Contact: Elise Slot, (074) 852 56 48
Website: www.rocvantwente.nl; www.maatwerktwente.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Terugblik Festivaldag 2017
Verslag, Foto's en Presentaties en Impressie Workshop Toppers en Genomineerden

The Year of Adult Education in Europe 2017
 

Uitnodiging Festival van het Leren 2017 in Baarn
Uitnodiging   &   Programma

Terugblik Festivaldag 2016
Verslag, Foto's, Filmpjes en Presentaties 

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2018  |  Sitemap