Volop keus in Hengelo

Donderdag 9 september gaf ROC van Twente een voorproefje op het Festival van het Leren. Een voormalige fabriekshal is een uitstekende omgeving voor een informatiemarkt. Met zo’n veertig kramen presenteerden verschillende organisaties hun aanbod aan scholing: van post-academisch onderwijs aan de Universiteit Twente tot een workshop tarot.

Leven lang leren
Decor van deze eerste festivalactiviteit was het fraaie gebouw van ROC van Twente in Hengelo, dat als het ware om de oude fabriekshal van Stork aan de Gieterij is heengebouwd. De middag begon met een programma speciaal voor hr-managers. Thema was een leven lang leren. Met een lezing ging Raymond Sweers van TNO in op oplossingen om oudere werknemers mobiel te houden op de arbeidsmarkt. Zo kan opleiding een manier zijn om werknemers fit en tevreden op de arbeidsmarkt te houden tot ze zevenenzestig zijn.

Lachen
Om zelf ook fit te blijven, deden de aanwezigen halverwege een paar tai chi-oefeningen, om zo stap voor stap aan het lachen te raken. ‘Zeer ontspannend’, merkte een van de aanwezigen op.
Het laatste deel van het programma was gereserveerd voor pitches waarin onderwijsinstellingen heel kort vertelden wat zij te bieden hebben in het kader van een leven lang leren.

Voetreflexmassage of Spaans
Aansluitend vond er een cursusmarkt plaats in de grote hal van de Gieterij. Niet alleen de onderwijsinstellingen die deelnamen aan de pitches eerder die middag waren hier te vinden, ook andere organisaties als de bibliotheek en de volksuniversiteit hadden een informatiestand. De markt was voor iedereen toegankelijk en geïnteresseerden konden demonstraties bijwonen, zoals speksteen snijden of voetreflexmassages. Ook waren er workshops om kennis te maken met tai chi of bijvoorbeeld Spaanse les. Opvallend was de enorme diversiteit aan activiteiten. Zo werden er maar liefst elf verschillende taaltrainingen gepresenteerd.

Maatwerk
Zowel het programma voor hr-managers als de cursusmarkt werd georganiseerd door Maatwerk ROC van Twente. Zij werkten daarbij samen met onder andere STODT, Kenteq, Saxion en Universiteit Twente.

Informatie
Neem voor meer informatie contact op met Reina Jans van Maatwerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)                                              Verslag studiereis naar Dublin (NL)                                                 Verslag studiereis naar Dublin (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap