Volop keus in Hengelo

Donderdag 9 september gaf ROC van Twente een voorproefje op het Festival van het Leren. Een voormalige fabriekshal is een uitstekende omgeving voor een informatiemarkt. Met zo’n veertig kramen presenteerden verschillende organisaties hun aanbod aan scholing: van post-academisch onderwijs aan de Universiteit Twente tot een workshop tarot.

Leven lang leren
Decor van deze eerste festivalactiviteit was het fraaie gebouw van ROC van Twente in Hengelo, dat als het ware om de oude fabriekshal van Stork aan de Gieterij is heengebouwd. De middag begon met een programma speciaal voor hr-managers. Thema was een leven lang leren. Met een lezing ging Raymond Sweers van TNO in op oplossingen om oudere werknemers mobiel te houden op de arbeidsmarkt. Zo kan opleiding een manier zijn om werknemers fit en tevreden op de arbeidsmarkt te houden tot ze zevenenzestig zijn.

Lachen
Om zelf ook fit te blijven, deden de aanwezigen halverwege een paar tai chi-oefeningen, om zo stap voor stap aan het lachen te raken. ‘Zeer ontspannend’, merkte een van de aanwezigen op.
Het laatste deel van het programma was gereserveerd voor pitches waarin onderwijsinstellingen heel kort vertelden wat zij te bieden hebben in het kader van een leven lang leren.

Voetreflexmassage of Spaans
Aansluitend vond er een cursusmarkt plaats in de grote hal van de Gieterij. Niet alleen de onderwijsinstellingen die deelnamen aan de pitches eerder die middag waren hier te vinden, ook andere organisaties als de bibliotheek en de volksuniversiteit hadden een informatiestand. De markt was voor iedereen toegankelijk en geïnteresseerden konden demonstraties bijwonen, zoals speksteen snijden of voetreflexmassages. Ook waren er workshops om kennis te maken met tai chi of bijvoorbeeld Spaanse les. Opvallend was de enorme diversiteit aan activiteiten. Zo werden er maar liefst elf verschillende taaltrainingen gepresenteerd.

Maatwerk
Zowel het programma voor hr-managers als de cursusmarkt werd georganiseerd door Maatwerk ROC van Twente. Zij werkten daarbij samen met onder andere STODT, Kenteq, Saxion en Universiteit Twente.

Informatie
Neem voor meer informatie contact op met Reina Jans van Maatwerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Terugblik Festivaldag 2017
Verslag, Foto's en Presentaties en Impressie Workshop Toppers en Genomineerden

The Year of Adult Education in Europe 2017
 

Uitnodiging Festival van het Leren 2017 in Baarn
Uitnodiging   &   Programma

Terugblik Festivaldag 2016
Verslag, Foto's, Filmpjes en Presentaties 

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2018  |  Sitemap