Festival in Dronten en omstreken

Het Festival van het Leren 2008 werd in Dronten en het naburige Biddinghuizen en Swifterbant grootscheeps gevierd. Het festival had zijn aftrap op 15 september en de activiteiten liepen door tot en met 18 september. Elke dag vonden tal van activiteiten plaats.

Een groot aantal plaatselijke organisaties deed mee: ROC Flevoland, FlevoMeer Bibliotheek, gemeente Dronten, Oost Flevoland Woondiensten, Rework Re-integratie, Ondernemersvereniging De Driehoek, de Rotary Dronten en De Meerpaal Vrijwilligers Vacaturebank.

Bami en nasi

We volgden een erg leuk en interessant dagprogramma op de laatste dag van het festival: 18 september.
De ochtend begint met de workshop ‘Mijn levensverhaal in beeld’ waar de deelnemers door middel van plakken, knippen en verven hun levensverhaal uitbeelden op een paneel. Vervolgens is er een workshop ‘Met stokjes eten’. Na een korte instructie door een Chinese en een Vietnamese, is het aan de deelnemers om zo goed en zo kwaad als het gaat bami en nasi met stokjes te eten. Met name voor de nasi blijkt dit nog een hele opgave te zijn.
Het middagprogramma bestaat uit een divers aanbod van workshops: salsadansen, Engels voor beginners, mooie zinnen maken, creatief met pompoenen, basisspelling en grammatica door e-learning en diverse workshops rond uiterlijke verzorging. Alle workshops worden goed bezocht!

Cursisten inzetten
Gineke Fels van FlevoMeer Bibliotheek vertelt hoe het programma tot stand is gekomen: ‘We hebben bij deelnemers en cursisten van de diverse organisaties geïnformeerd wat zij in deze setting zouden willen leren of te weten komen.’ Voor collega-organisatoren heeft zij een interessante tip: werk samen met de roc’s. Die kunnen leerlingen afvaardigen die workshops geven tijdens het festival.

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Terugblik Festivaldag 2017
Verslag, Foto's en Presentaties en Impressie Workshop Toppers en Genomineerden

The Year of Adult Education in Europe 2017
 

Terugblik Festivaldag 2016
Verslag, Foto's, Filmpjes en Presentaties 

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2018  |  Sitemap