Festival in Dronten en omstreken

Het Festival van het Leren 2008 werd in Dronten en het naburige Biddinghuizen en Swifterbant grootscheeps gevierd. Het festival had zijn aftrap op 15 september en de activiteiten liepen door tot en met 18 september. Elke dag vonden tal van activiteiten plaats.

Een groot aantal plaatselijke organisaties deed mee: ROC Flevoland, FlevoMeer Bibliotheek, gemeente Dronten, Oost Flevoland Woondiensten, Rework Re-integratie, Ondernemersvereniging De Driehoek, de Rotary Dronten en De Meerpaal Vrijwilligers Vacaturebank.

Bami en nasi

We volgden een erg leuk en interessant dagprogramma op de laatste dag van het festival: 18 september.
De ochtend begint met de workshop ‘Mijn levensverhaal in beeld’ waar de deelnemers door middel van plakken, knippen en verven hun levensverhaal uitbeelden op een paneel. Vervolgens is er een workshop ‘Met stokjes eten’. Na een korte instructie door een Chinese en een Vietnamese, is het aan de deelnemers om zo goed en zo kwaad als het gaat bami en nasi met stokjes te eten. Met name voor de nasi blijkt dit nog een hele opgave te zijn.
Het middagprogramma bestaat uit een divers aanbod van workshops: salsadansen, Engels voor beginners, mooie zinnen maken, creatief met pompoenen, basisspelling en grammatica door e-learning en diverse workshops rond uiterlijke verzorging. Alle workshops worden goed bezocht!

Cursisten inzetten
Gineke Fels van FlevoMeer Bibliotheek vertelt hoe het programma tot stand is gekomen: ‘We hebben bij deelnemers en cursisten van de diverse organisaties geïnformeerd wat zij in deze setting zouden willen leren of te weten komen.’ Voor collega-organisatoren heeft zij een interessante tip: werk samen met de roc’s. Die kunnen leerlingen afvaardigen die workshops geven tijdens het festival.

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap