Cursusmarkt in Bibliotheek Rotterdam

Op 13 september 2008 organiseerde de Bibliotheek Rotterdam een grote cursusmarkt in haar centrale locatie vlakbij station Blaak. De kramen werden ingevuld door de vele Rotterdamse instellingen die komend seizoen cursussen aanbieden en zich richten op inburgering, taal en vrije tijd.

Het aanbod was divers: van cursussen Spaans tot sieraden maken en inburgering. Er werden verschillende workshops gehouden: Nederlands op herhaling, Franse taal en cultuur, spiritualiteit, schildertherapie, ‘anders denken’ en het vergroten van je opruimkwaliteiten. De hele middag was het gezellig druk bij de kraampjes en de meeste workshops zaten vol.

Workshops groot succes
Christa Huis in ’t Veld, organisator van de cursusmarkt, legt uit dat al in mei de educatieve instellingen worden uitgenodigd zich op te geven. De kraamhouders betalen een kleine vergoeding voor kraamhuur. De workshops waren er dit jaar voor het eerst en waren meteen een groot succes. Volgend jaar blijft dit onderdeel er dus zeker in.
Volgens Huis in ‘t Veld pleiten sommige kraamhouders voor verplaatsing van het festival naar mei. Reden: in september beginnen veel cursussen al en september is voor Rotterdam – met de Wereldhavendagen en de Uitmarkt – en drukke maand.

Verbeteringen
Huis in ’t Veld geeft aan dat op grond van ervaringen vorig jaar een aantal dingen is verbeterd, zowel op logistiek als inhoudelijk gebied. Zo wordt aan de buitenkant van de bibliotheek beter zichtbaar gemaakt wat er binnen gebeurt. Er rijdt een karretje rond met versnaperingen. Er zijn meer gastvrouwen/heren. Vorig jaar stonden de kraampjes te dicht op elkaar. De opzet is nu ruimer. Verder is er gezorgd voor meer afwisseling in het aanbod. Vorig jaar was er veel nadruk op taal en inburgering. Dit jaar zijn ook creativiteit en expressie ruim vertegenwoordigd. En last but not least: er is dit jaar voor het eerst gewerkt met een draaiboek.

Pluspunt
Een van de vertegenwoordigde organisaties is Pluspunt, dat zich met name richt op allochtone senioren. Asorita Burleson die namens Pluspunt aanwezig is, vertelt dat het Festival van het Leren nieuw is voor haar. Ze vindt het een interessant initiatief en vindt het vooral leuk als wervingsacties van haar instelling op de website mogen staan. Volgend jaar is Pluspunt zeker weer van de partij!


Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap