Petje op, petje af

De quiz Petje-op-petje-af is bekend van het televisieprogramma Holland Sport.

Het gaat als volgt. Iedereen staat en heeft een petje in de hand ( U kunt daar natuurlijk ook iets anders voor gebruiken.) De quizleider leest een stelling voor. Is de stelling waar: petje op. Niet waar: petje af. Als iemand het bij het verkeerde eind heeft, gaat hij zitten. Wie het bij het goede eind heeft, blijft staan. Wie het langste blijft staan, is de winnaar.

De quiz kan ook gespeeld worden met vragen in plaats van stellingen: de quizleider leest een vraag voor, gevolgd door twee antwoorden. Is antwoord 1 goed, dan zet (of houd) je je petje op. Is antwoord 2 goed, dan zet je je petje af.

Om de kwis te spelen heeft u een repertoire van minimaal twintig vragen nodig. Het is niet helemaal te voorspellen hoe lang (hoeveel vragen) het spel duurt. Als het afvallen te moeizaam gaat en het spel te lang gaat duren, kunt u een paar moeilijke vragen stellen. Dus een ordening van makkelijke naar moeilijke vragen is aan te bevelen.

Voor het Festival van het Leren kunt u vragen bedenken die te maken hebben met de verschillende instellingen in uw stad of over verschillende cursussen of opleidingen die aangeboden worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Terugblik Festivaldag 2017
Verslag, Foto's en Presentaties en Impressie Workshop Toppers en Genomineerden

The Year of Adult Education in Europe 2017
 

Terugblik Festivaldag 2016
Verslag, Foto's, Filmpjes en Presentaties 

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2018  |  Sitemap