Provincie Flevoland


Op meerdere plekken in de provincie.

Leren is een feest: wie ben ik, waar sta ik en waar wil ik naartoe?

STOOF biedt tijdens het Festival van het Leren in de maand september, samen met diverse uitzendorganisaties, gratis tools en persoonlijke begeleiding aan om uw werknemersvaardigheden te toetsen aan de vraag van de arbeidsmarkt. Werkgevers kijken naast harde vaardigheden ook naar Soft Skills als het gaat om het aannemen en behouden van personeel.  Soft Skills is een verzamelnaam voor persoonlijke, sociale, emotionele en communicatieve vaardigheden die bij elke baan nodig zijn. U kunt zelf werken aan de gevraagde werkhouding en uw positie op de arbeidsmarkt versterken. De handzame tool TestYourSelfie.nl is ontwikkeld om werknemers op de Soft skills te testen: https://www.testyourselfie.nlNaast de Soft Skills kijken de uitzendorganisaties ook naar de duurzame inzetbaarheid. Bij Duurzame Inzetbaarheid kunt u denken aan een juiste balans tussen, leren, loopbaan, ontwikkelen, gezondheid, veiligheid en financiën. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar die andere eenvoudige tool: Aan de Slag blijven: http://www.stoof-online.nl/tools/aan-de-slag-blijven/

Bereidt u een Festivalactiviteit voor? Overweeg dan ook eens nauwere samenwerking met de uitzendorganisaties in uw regio/stad.

Contact: Mariëtte Schoonaard, schoonaard@stoof-online, 020-6558216www.stoof-online.nl. STOOF is een non-profit organisatie, die uitzendorganisaties ondersteunt bij het ontwikkelen en opleiden van hun uitzendkrachten en vaste medewerkers.Op meerdere plekken in de provincie.

24 t/m 30 september: de Week van de Walk&Talk!
Walk&Talk – dé koffiepauze voor werkzoekenden, bij jou in de bibliotheek 
Ben jij ook bij de volgende Walk&Talk? Bij deze maandelijkse koffiepauze voor alle werkzoekenden ben je altijd welkom. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!
Het doel van de Walk&Talk is je te helpen om zelf de deskundige te worden voor jouw zoektocht naar werk. Want wat is voor jou de beste manier om te solliciteren? Dat ontdek je (samen met andere werkzoekenden) bij de Walk&Talk. Bij je (tijdelijke) collega’s vind je support en enthousiaste aanmoedigingen om nieuwe dingen te proberen. De vaste, door ons getrainde, Walk&Talk begeleiders heten je welkom en hebben de koffie en thee voor je klaar gezet. Je koffiepauze kan beginnen! Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Bekijk alle locaties de website van De Levende SollicitatiegidsAanmelden is handig maar is zeker niet verplicht.

Op meerdere plekken in de provincie.


Het Werkportal
Online leren brengt (duurzaam) werk dichterbij.
Online leren ondersteunt lager opgeleiden met een kwetsbare arbeidsmarktpositie bij het vinden én behouden van werk. U kunt hen daarbij helpen met de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl biedt diverse mogelijkheden om de lesstof aan te bieden, bijvoorbeeld zelfstandig, klassikaal of combinatie met andere leermiddelen. Met een bedrijfslicentie kunt u cliënten en werknemers toegang geven tot de programma’s in de WERK-portal.nl. Bent u geïnteresseerd? Wij komen graag een keer bij u langs om de WERK-portal.nl te laten zien. Bijvoorbeeld in de maand september tijdens het Festival van het Leren.Voor meer informatie over de WERK-portal.nl  kunt u een mail sturen naar werkportal@sbcm.nl en/of bekijk hier de promo. De WERK-portal.nl is een product van SBCM en Cedris. Hiervoor wordt samengewerkt met Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl

Op meerdere plekken in de provincie

Zoek werk
Ben jij op zoek naar werk? Wil je leren hoe je dat beter kunt doen? Dat kan bij de bibliotheek! Je bekijkt korte video’s. We leggen uit hoe je werk kunt zoeken. Je bekijkt voorbeelden waarin je ziet wat je zelf kunt doen. Je krijgt een werkboek dat je mag houden. Je kunt de training alleen volgen of samen met iemand die je kent. Vraag bij je bibliotheek of je mee kunt doen met Zoek werk!

Almere

Empowermenttraining
Je verdiepen in jouw talenten, kennis &vaardigheden. Hoe kun je deze inzetten voor bijvoorbeeld het vinden van een baan? Hiervoor kun je de Empowermenttraining volgen.
Datum en tijd: 24 september, 9:00-12:00
Locatie: Buurtcentrum 't Kardoes
J.G.Suurhoffstraat 45
1314NR Almere
Organiserende partijen: De Schoor - Vrouw&Wijzer
Contact: Noni Pulungan

pulungan@deschoor.nl
(06) 54755650
www.vrouwenwijzeralmere.nl

Lelystad / Dronten

Regionaal Festival Flevoland
Een event voor alle (taal)vrijwilligers uit de provincie Flevoland en voor de vele partnerorganisaties waar dag in dag uit mee wordt samengewerkt. Tijdens dit regionale festival vieren de deelnemers een leven lang leren. Het wordt dus een feestje, waarbij de deelnemers alle gelegenheid hebben om wat bij te leren en de eigen expertise te vergroten. Het programma is nog ‘under construction’, maar wel is al duidelijk dat er een kort boeiend plenair gedeelte komt, waarin het feestelijke regionale karakter tot uiting zal komen. Daarna kunnen de deelnemers twee inspirerende workshops naar keuze volgen. Sommige van deze workshops zijn gericht op taalverwerving. Andere workshops geven volop aandacht aan zelfontwikkeling, empowerment en gezondheid van vrijwilligers en op educatieve trajecten die interessant zijn voor vrijwilligers.
Datum en tijd: 27-09-2018 van 12:00 – 17:30
Locatie: Lelystad of Dronten
Organiserende partijen: Stichting Lezen en Schrijven, Huis voor Taal (samenwerking tussen FlevoMeer Bibliotheek en Welzijnswerk) en Learn for Life.
Contact: Marten Groen,  
(06) 27219648
5 jaar Huis voor Taal - taal vrijwilligers ontbijt
We nodigen je van harte uit om tijdens de Maand van het Leren met ons te vieren!
Wat gaan we doen:
• Samen ontbijten met alle vrijwilligers (Huis voor Taal is
milieubewust neem daarom je eigen bord, bestek en beker mee)
• Actieve workshops
• Elkaar ontmoeten
Aanmelden is verplicht en kan uiterlijk tot 1 september per e-mail:
huisvoortaallelystad@gmail.com onder vermelding van FEEST.
Datum en tijd: vrijdag, 7 september
Ontbijt voor taal vrijwillers - 8:30 – 9:45
Overige programma met deelnemers 10:00 – 12:00
Locatie: FlevoMeer Bibliotheek Lelystad
Promesse 4
8232 VX Lelystad
Organiserende partijen: Huis voor Taal – Welzijn Lelystad, Flevomeer Bibliotheek Lelystad
Contact: huisvoortaallelystad@gmail.com / info via 0320-707159
http://nieuw.huisvoortaal.nl/

5 jaar Huis voor Taal – deelnemers en vrijwilligers bijeenkomst
We nodigen je uit om dit feest met ons mee te
vieren
Wat gaan we doen:
• Taart eten, koffie en thee drinken
• Zingen, dansen en schilderen
• Elkaar ontmoeten en gezellig praten
Kom je ook?
Graag aanmelden op huisvoortaallelystad@gmail.com / info via 0320-707159
Datum en tijd: vrijdag 7 september, 10:00 - 12:00
Locatie: FlevoMeer Biblioteek Lelystad.
Promesse 4
8232 VX Lelystad
Contact: huisvoortaallelystad@gmail.com / info via 0320-707159
http://nieuw.huisvoortaal.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2018  |  Sitemap