Provincie Noord-Holland


Op meerdere plekken in de provincie.

Leren is een feest: wie ben ik, waar sta ik en waar wil ik naartoe?

STOOF biedt tijdens het Festival van het Leren in de maand september, samen met diverse uitzendorganisaties, gratis tools en persoonlijke begeleiding aan om uw werknemersvaardigheden te toetsen aan de vraag van de arbeidsmarkt. Werkgevers kijken naast harde vaardigheden ook naar Soft Skills als het gaat om het aannemen en behouden van personeel.  Soft Skills is een verzamelnaam voor persoonlijke, sociale, emotionele en communicatieve vaardigheden die bij elke baan nodig zijn. U kunt zelf werken aan de gevraagde werkhouding en uw positie op de arbeidsmarkt versterken. De handzame tool TestYourSelfie.nl is ontwikkeld om werknemers op de Soft skills te testen: https://www.testyourselfie.nlNaast de Soft Skills kijken de uitzendorganisaties ook naar de duurzame inzetbaarheid. Bij Duurzame Inzetbaarheid kunt u denken aan een juiste balans tussen, leren, loopbaan, ontwikkelen, gezondheid, veiligheid en financiën. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar die andere eenvoudige tool: Aan de Slag blijven: http://www.stoof-online.nl/tools/aan-de-slag-blijven/

Bereidt u een Festivalactiviteit voor? Overweeg dan ook eens nauwere samenwerking met de uitzendorganisaties in uw regio/stad.

Contact: Mariëtte Schoonaard, schoonaard@stoof-online, 020-6558216www.stoof-online.nl. STOOF is een non-profit organisatie, die uitzendorganisaties ondersteunt bij het ontwikkelen en opleiden van hun uitzendkrachten en vaste medewerkers.

Op meerdere plekken in de provincie.

24 t/m 30 september: de Week van de Walk&Talk!
Walk&Talk – dé koffiepauze voor werkzoekenden, bij jou in de bibliotheek 
Ben jij ook bij de volgende Walk&Talk? Bij deze maandelijkse koffiepauze voor alle werkzoekenden ben je altijd welkom. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!
Het doel van de Walk&Talk is je te helpen om zelf de deskundige te worden voor jouw zoektocht naar werk. Want wat is voor jou de beste manier om te solliciteren? Dat ontdek je (samen met andere werkzoekenden) bij de Walk&Talk. Bij je (tijdelijke) collega’s vind je support en enthousiaste aanmoedigingen om nieuwe dingen te proberen. De vaste, door ons getrainde, Walk&Talk begeleiders heten je welkom en hebben de koffie en thee voor je klaar gezet. Je koffiepauze kan beginnen! Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Bekijk alle locaties de website van De Levende SollicitatiegidsAanmelden is handig maar is zeker niet verplicht.

Op meerdere plekken in de provincie.

Het Werkportal
Online leren brengt (duurzaam) werk dichterbij.
Online leren ondersteunt lager opgeleiden met een kwetsbare arbeidsmarktpositie bij het vinden én behouden van werk. U kunt hen daarbij helpen met de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl biedt diverse mogelijkheden om de lesstof aan te bieden, bijvoorbeeld zelfstandig, klassikaal of combinatie met andere leermiddelen. Met een bedrijfslicentie kunt u cliënten en werknemers toegang geven tot de programma’s in de WERK-portal.nl. Bent u geïnteresseerd? Wij komen graag een keer bij u langs om de WERK-portal.nl te laten zien. Bijvoorbeeld in de maand september tijdens het Festival van het Leren. Voor meer informatie over de WERK-portal.nl  kunt u een mail sturen naar werkportal@sbcm.nl en/of bekijk hier de promo. De WERK-portal.nl is een product van SBCM en Cedris. Hiervoor wordt samengewerkt met Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl.

Op meerdere plekken in de provincie
 
Zoek werk
Ben jij op zoek naar werk? Wil je leren hoe je dat beter kunt doen? Dat kan bij de bibliotheek! Je bekijkt korte video’s. We leggen uit hoe je werk kunt zoeken. Je bekijkt voorbeelden waarin je ziet wat je zelf kunt doen. Je krijgt een werkboek dat je mag houden. Je kunt de training alleen volgen of samen met iemand die je kent. Vraag bij je bibliotheek of je mee kunt doen met Zoek werk!

Alkmaar

Lunchbijeenkomst met aandacht voor laaggeletterdheid
Week van de alfabetisering. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan één van onze lunchbijeenkomsten met aandacht voor laaggeletterdheid.
Leerwerkloket: Leerwerkloket Noord-Holland Noord
Datum en tijd: donderdag, 6 september, 12:00 - 13:30
Locatie: Bibliotheek Hoorn
Wisselstraat 8
1621 CT Hoorn
Organisrende partij: Leerwerkloket Noord Holland - Noord
Contact: Cynthia Boorsma
U kunt zich opgeven via e-mail: Cynthiaboorsma@rpa-nhn.nl
Leerwerkloket Noord-Holland Noord

Hoofdorp

Uitnodiging Taalmarkt/Informatieplein & Workshop
Namens de samenwerkende organisaties van het Taalhuis Haarlemmermeer nodigen wij u graag uit voor de Taalmarkt/het Informatieplein & Workshops. Van 3 tot 9 september 2018 is de Week van de Alfabetisering, waarbij landelijk laaggeletterdheid onder de aandacht wordt gebracht. Het Taalhuis heef als doel om laaggeletterdheid te voorkomen en tegen te gaan en hier zo veel mogelijk mensen van op de hoogte te brengen. De activiteiten op beide dagen zijn voor iedereen die meer te weten wil komen over laaggeletterdheid en anderstaligheid, het Taalhuis en haar samenwerkingspartners, het lokale taalaanbod (NT1/NT2) en de vrijwilligersfuncties.
Wethouder John Nederstigt komt de Taalmarkt/het Informatieplein openen.
Data:
woensdag 5 september - Taalmarkt/Informatieplein
donderdag 6 september - een middag met diverse workshops rondom het thema taal.
Programma - Week van de Alfabetisering vindt u
hier
Locatie:
(Centrale) Bibliotheek Hoofddorp
Raadhuisplein 7 - Hoofddorp.
Orgsaniserende partij:  Leerwerkloket Groot Amsterdam
website:
Leerwerkloket Groot Amsterdam

Hoorn

Lunchbijeenkomst met aandacht voor laaggeletterdheid

Week van de alfabetiseringWij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan één van onze lunchbijeenkomstenmet aandacht voor laaggeletterdheid. 
Datum en tijd: donderdag, 6 september, 2018, 12:00 - 13:30
Locatie: Restaurant Stoer
Stationsweg 78-F 
1815 CD Alkmaar
Organisrende partij: Leerwerkloket Noord Holland - Noord
Contact: Cynthia Boorsma
U kunt zich opgeven via e-mail: Cynthiaboorsma@rpa-nhn.nl
Leerwerkloket Noord-Holland Noord

Zwaag


Presentatie Handleiding opzetten Meeleesclubs voor laaggeletterden

De bijeenkomst wordt geopend door de directeur van PI Zwaag, Teun van der Plas.
Hank Gronheid, mede-auteur van 'Iedereen leest mee' zal iets vertellen over de geschiedenis van de meeleesclubs.
Ralf Beekveldt, uitgever Eenvoudig Communiceren, vertelt over het belang van lezen en bibliothecaris Ans Beers vertelt hoe het er in de praktijk aan toegaat in haar leesclub.
Datum en tijd: donderdag, 13 september, 14:00 - 16:00Locatie: PI Zwaag
De Compagnie 1
1689 AG ZWAAG
Gezien de locatie wordt u verzocht eerst te informeren óf er plaats is en wat de procedure dan vervolgens is. Zomaar langskomen is dus uitgesloten.
Organiserende partijen: PI Zwaag Uitgeverij en Eenvoudig Communiceren
Contact: Marianne Verhallen
m.verhallen@eenvoudigcommuniceren.nl
(020) 5206070
www.eenvoudigcommuniceren.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)                                              Verslag studiereis naar Dublin (NL)                                                 Verslag studiereis naar Dublin (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap