Provincie Gelderland


Op meerdere plekken in de provincie.

Leren is een feest: wie ben ik, waar sta ik en waar wil ik naartoe?

STOOF biedt tijdens het Festival van het Leren in de maand september, samen met diverse uitzendorganisaties, gratis tools en persoonlijke begeleiding aan om uw werknemersvaardigheden te toetsen aan de vraag van de arbeidsmarkt. Werkgevers kijken naast harde vaardigheden ook naar Soft Skills als het gaat om het aannemen en behouden van personeel.  Soft Skills is een verzamelnaam voor persoonlijke, sociale, emotionele en communicatieve vaardigheden die bij elke baan nodig zijn. U kunt zelf werken aan de gevraagde werkhouding en uw positie op de arbeidsmarkt versterken. De handzame tool TestYourSelfie.nl is ontwikkeld om werknemers op de Soft skills te testen: https://www.testyourselfie.nlNaast de Soft Skills kijken de uitzendorganisaties ook naar de duurzame inzetbaarheid. Bij Duurzame Inzetbaarheid kunt u denken aan een juiste balans tussen, leren, loopbaan, ontwikkelen, gezondheid, veiligheid en financiën. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar die andere eenvoudige tool: Aan de Slag blijven: http://www.stoof-online.nl/tools/aan-de-slag-blijven/

Bereidt u een Festivalactiviteit voor? Overweeg dan ook eens nauwere samenwerking met de uitzendorganisaties in uw regio/stad.

Contact: Mariëtte Schoonaard, schoonaard@stoof-online, 020-6558216www.stoof-online.nl. STOOF is een non-profit organisatie, die uitzendorganisaties ondersteunt bij het ontwikkelen en opleiden van hun uitzendkrachten en vaste medewerkers.Op meerdere plekken in de provincie.

24 t/m 30 september: de Week van de Walk&Talk!
Walk&Talk – dé koffiepauze voor werkzoekenden, bij jou in de bibliotheek.
Ben jij ook bij de volgende Walk&Talk? Bij deze maandelijkse koffiepauze voor alle werkzoekenden ben je altijd welkom. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!
Het doel van de Walk&Talk is je te helpen om zelf de deskundige te worden voor jouw zoektocht naar werk. Want wat is voor jou de beste manier om te solliciteren? Dat ontdek je (samen met andere werkzoekenden) bij de Walk&Talk. Bij je (tijdelijke) collega’s vind je support en enthousiaste aanmoedigingen om nieuwe dingen te proberen. De vaste, door ons getrainde, Walk&Talk begeleiders heten je welkom en hebben de koffie en thee voor je klaar gezet. Je koffiepauze kan beginnen! Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Bekijk alle locaties de website van De Levende Sollicitatiegids. Aanmelden is handig maar is zeker niet verplicht.

Op meerdere plekken in de provincie.

Het Werkportal
Online leren brengt (duurzaam) werk dichterbij.
Online leren ondersteunt lager opgeleiden met een kwetsbare arbeidsmarktpositie bij het vinden én behouden van werk. U kunt hen daarbij helpen met de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl biedt diverse mogelijkheden om de lesstof aan te bieden, bijvoorbeeld zelfstandig, klassikaal of combinatie met andere leermiddelen. Met een bedrijfslicentie kunt u cliënten en werknemers toegang geven tot de programma’s in de WERK-portal.nl. Bent u geïnteresseerd? Wij komen graag een keer bij u langs om de WERK-portal.nl te laten zien. Bijvoorbeeld in de maand september tijdens het Festival van het Leren.Voor meer informatie over de WERK-portal.nl  kunt u een mail sturen naar werkportal@sbcm.nl en/of bekijk hier de promo. De WERK-portal.nl is een product van SBCM en Cedris. Hiervoor wordt samengewerkt met Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl.

Op meerdere plekken in de provincie
 
Zoek werk
Ben jij op zoek naar werk? Wil je leren hoe je dat beter kunt doen? Dat kan bij de bibliotheek! Je bekijkt korte video’s. We leggen uit hoe je werk kunt zoeken. Je bekijkt voorbeelden waarin je ziet wat je zelf kunt doen. Je krijgt een werkboek dat je mag houden. Je kunt de training alleen volgen of samen met iemand die je kent. Vraag bij je bibliotheek of je mee kunt doen met Zoek werk!

Appeldoorn

Feestelijk start Project Verbrede Zorgpaden
Het project heeft als doel om, binnen het zorgplatform Apeldoorn, zorgprofessionals breed op te leiden, zodat zij inzetbaar zijn in het ziekenhuis, het verpleeghuis, de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg, in de thuiszorg en in de sociaal maatschappelijke dienstverlening. Hiermee kunnen zij, los van een instelling, de cliënt volgen als deze van en naar het ziekenhuis gaat, al dan niet tijdelijk in een verpleeghuis moet worden opgenomen of thuis zorg nodig heeft. Het zorgplatform wil hiermee een bijdrage leveren om de tekorten aan personeel in de zorg op te lossen.Om 15.30 zal Erna ten Have (voorzitter raad van bestuur, Riwis) namens het Zorgplatform Apeldoorn officieel openen. Daarna is er mogelijkheid tot bijpraten met de deelnemende werkgevers en met de studenten.
Datum en tijd: 21 september, 15:10 - 17:00
Locatie: Edison College
Waleweingaarde 103
Apeldoorn
Organiserende partijen: Zorgplatform Apeldoorn, UWV, ROC Aventus, Leren en WerkenStedenvierkant
Contact: Geja de Koekkoek
Geja.dekoekkoek@lerenenenwerken.nl
(06) 55473314
stedenvierkant.lerenenenwerk.nl


Arnhem

Nieuwe kansen in een markt die om beveiligers schreeuwt….
Heb je al een diploma beveiliger of wil je weten of het vak van beveiliger iets voor jou is, kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst in Arnhem.
Datum: maandag, 10 september, 2018
Locatie: Mercatorweg 28
6827 DC Arnhem
Leerwerkloket: Leren en Werken Midden-Gelderland

Didam 

Voorlichting scholing en kansen op de arbeidsmarkt
Tijdens een bijeenkomst van Walk & Talk in de bibliotheek van Montferland zal het Leerwerkloket Achterhoek informatie geven over (om/bij)scholing, kansrijke sectoren, financiële regelingen en vragen beantwoorden van aanwezigen. Aanmeldingen gaan via de Bibliotheek, Walk&Talk, Montferland (contact Miranda Breunese)
Locatie: Bibliotheek Montferland
Schoolstraat 22
6942AJ Didam
Datum en tijd 26-09-2018    10:10 - 12:00
Organiserende partijen: Leerwerkloket Achterhoek en Walk&Talk Montferland
Contact: Nathalie Hondelink
(06) 11527273
nathalie.hondelink@uwv.nl
Facebook pagina Leerwerkloket Achterhoek

Tiel

Voorlichting over laaggeletterdheid
Deze voorlichting is bedoeld voor iedereen die met klanten werkt en dus te maken kan krijgen met laaggeletterdheid.
Datum en tijd: donderdag, 20 september, 9:00 - 10:30
Locatie: Stadhuiscampus
Achterweg 2
Tiel
Organiserende partij: Servicepunt Leren en Werken Rivierenland

Voorlichtingsbijeenkomst Leren en Werken voor werkzoekenden
Datum en tijd: maandag, 24 september, 15:00 - 16:00
Locatie:
Stadhuiscampus
Achterweg 2
Tiel
Organiserende partij: Servicepunt Leren en Werken Rivierenland

Workshop: Mijn Loopbaan: Wat nu?
Voor geïnteresseerden tussen de 30 en de 50 jaar. Werk- en denkniveau minimaal MBO.
Organiserende partij: Servicepunt Leren en Werken Rivierenland
Datum en tijd: vrijdag, 28 september, 09:00 - 12:00
Locatie: Stadhuiscampus
Achterweg 2
Tiel
Organiserende partij: Servicepunt Leren en Werken Rivierenland

Harderwijk

Open les
Welkom! Op 4 september kunt u een les bijwonen. U kunt komen kijken met welke boeken we werken en hoe een les eruit ziet.
Locatie: Landstede
Westeinde 33
3844 DD Harderwijk
Datum en tijd: 04-09-2018   19:00 - 21:30
Organiserende partij:  Organisatie Landstede                                                                  
contact: Joke Boer
(088) 8507857 

Huissen

Vrijwilligerswerk... doe je niet voor niks
Werkconferentie over de mogelijkheden voor erkenning en waardering van competenties in het vrijwilligerswerk
Datum en tijd: 27 september, 10:00 - 16:00
Locatie: Dominicanenklooster
Stadsdam 1
6851 AH Huissen
Organiserende partij: Stichting Edos
Contact: Guus Bremer
post@edosfoundation.com
www.edosfoundation.com

Winterswijk

Bustour "Gluren bij de Buren"
September is de maand van het ‘Festival van het Leren’. We willen dan aandacht schenken aan een leven lang leren. We willen werkzoekenden deze dag de mogelijkheid bieden om bij een bedrijf binnen te kijken, te oriënteren en daar te zien en te horen waar er kansen voor de toekomst zijn. Dit om ze te stimuleren verder te gaan, om te blijven ontwikkelen door kennis te vergaren en het bevorderen van een leven lang leren.
Er start een bustour vanuit Winterswijk en er start een bustour vanuit Doetinchem. U kunt aangeven welke tour uw voorkeur heeft. Max. 18 deelnemers per bus. Elke groep bezoekt 3 a 4 werkgevers in de eigen regio . We bezoeken hierbij bedrijven in kansrijke sectoren. 
Datum en begintijd van uw activiteit 27-09-2018 08:30 - 17:00
Locatie: In de Oost (Winterswijk en omstreken) en in de West Achterhoek (Doetinchem en omstreken)
Organiserende partijen: Leerwerkloket Achterhoek en het Werkgevers Servicepunt West en Oost
Contact: Nathalie Hondelink
(06) 11527273
nathalie.hondelink@uwv.nl
Fabebook pagina Leerwerkloket Achterhoek

Zutphen

Informatiemarkt Basisvaardigheden Bibliotheek Zutphen
Graafschap bibliotheken organiseert in samenwerking met Taalhuis Lochem-Zutphen een informatieve markt in de Bibliotheek Zutphen voor iedereen die beter wil lezen, rekenen of computeren én voor iedereen die anderen daarbij wil helpen.
Organiserende partijen: Graafschap Bibliotheken en Taalhuis Lochem-Zutphen
Datum en tijd: 5 september, 10:00 - 12:00
Locatie: Bibliotheek Zutphen
Broederenkerkplein 2
7201JP Zutphen
Contact: Geja de Koekkoek

geja.dekoekkoek@lerenenwerken.nl
(06) 55473314
www.graafschapbibliotheken.nl


Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Presentatie Toolkit
Tijdens de Kick-off in Hengelo presenteerde Yvonne van der Heijden van Learn for Life de "Toolkit tophits voor een succesvolle leeromgeving". Lees meer

Kick-off Festival in Hengelo
Verslag aftrap Festival in Hengelo Bekijk hier de foto's

Internationale Prijs 2018
De Internationale Prijs 2018 is op 6 september uitgereikt aan:
RSD De Liemers voor het project Grenzen Bewegen
Persbericht
Juryrapport

EISEL - samenwerken in de regio
Korte achtergrond                          Verslag studiereis naar Slovenie (EN)                                              Verslag studiereis naar Dublin (NL)                                                 Verslag studiereis naar Dublin (EN)

Leren van volwassenen vraagt aandacht - een leven lang leren
Download hier de publicatie van Learn for Life

Volwasseneneducatie in de 21e eeuw: EAEA Manifest
Download hier de Nederlandse versie

Volg ons op
  Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2019  |  Sitemap