Nieuwsbrief 31 - Regionale studiebijeenkomsten in april

Nieuwsbrief Festival van het Leren

Nummer 31 - 24 februari 2011

Studiebijeenkomst bij u in de regio
Spannende ideeën bedenken voor uw festivalactiviteit en met een praktisch uitvoerbaar plan de deur uit? En ook nog eens bij u in de regio? In april organiseert Festival van het Leren vier studiebijeenkomsten verspreid over het land. Deze studiebijeenkomsten zijn bedoeld als steun in de rug bij de organisatie van activiteiten tijdens het landelijke Festival van het Leren. Het festival vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 16 september. Lees meer.

Promotiemateriaal
Zoals ieder jaar kunt u weer gratis promotiemateriaal bestellen. Naast de tassen, vlaggen, posters en pennen brengt het Festival van het Leren dit jaar kraskaarten uit. Daarmee kunnen de bezoekers van uw activiteit mooie prijzen winnen tijdens de festivalweek. U kunt vanaf 15 maart artikelen bestellen. Bekijk het overzicht.

Tips & tricks
Leren van elkaars succesfactoren, dat was het doel van een bijeenkomst afgelopen winter met Emmy Rijsdijk (Bibliotheek Zoetermeer), Janine Willenborg (ID College), Ilse Boersma en Annette Evertsz (beiden van FlevoMeer Bibliotheek). Door heel Nederland ondervinden organisaties dat er minder geld en menskracht is voor activiteiten tijdens het Festival van het Leren. Toch slaagden zowel Zoetermeer als Noordoostpolder er vorig jaar in een boeiend en breed toegankelijk programma op te zetten. Tip: zoek samenwerking met partnerorganisaties, zoals gemeente, roc en UWV. Noordoostpolder organiseerde in 2010 een opleidings- en banenmarkt. UWV stuurde alle klanten een uitnodiging en ROC Friese Poort verving eenmalig de reguliere lessen door een bezoek aan de markt. Resultaat: een overweldigend aantal bezoekers. Lees meer over Zoetermeer en Noordoostpolder en bekijk de video.

Einde projectdirectie Leren & Werken
Per 1 januari 2011 is de projectdirectie Leren & Werken niet meer actief. Taken worden overgedragen aan verschillende landelijke organisaties. Veel regionale en sectorale samenwerkingsverbanden Leren & Werken zetten hun activiteiten voort, onder meer in de vorm van services via leerwerkloketten. Waar kunt u in het vervolg terecht voor leren en werken? Lees meer.

Volg Festival van het Leren op LinkedIn
Festival van het Leren heeft een LinkedIn Group. Volg en start discussies en vergroot uw netwerk. Word lid

Archief nieuwsbrieven

Hieronder vindt u het archief van eerder verschenen nieuwsbrieven van het Festival van het Leren. 
Als u suggesties heeft naar aanleiding van een nieuwsbrief, laat ons dat dan weten via info@festivalvanhetleren.nl.


2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008
Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2016  |  Sitemap