Nieuwsbrief 63 Festival van het Leren

Nieuwsbrief Festival van het Leren
9 september 2014

Hier kunt u uw activiteit melden.

Festival van het Leren en Week van de Alfabetisering

Het is de Week van de Alfabetisering. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Het Festivalteam wenst iedereen die hierbij betrokken is veel succes en plezier!
Op 12 september volgt de feestelijke opening van het Festival van het Leren. Dit is een logisch vervolg op de activiteiten rond laaggeletterdheid. Want we weten het maar al te goed: als je eenmaal kunt lezen en schrijven is het van groot belang om verder te blijven leren. De nieuwe vaardigheden vragen om onderhoud en dagen uit tot het opdoen van nieuwe kennis. En ook als lezen en schrijven je soepel afgaat of als je al een behoorlijke opleiding achter de rug hebt, blijft het noodzakelijk om te blijven leren: om aan het werk te komen of om je werk te behouden, om jezelf te ontwikkelen of om beter bij te kunnen dragen aan maatschappelijke activiteiten. Een leven lang leren levert bovendien vaak ook veel fun op.
Het Festival van het Leren richt zich op alle burgers in Nederland en geeft speciale aandacht aan mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is.

Heb jij trouwens al bedacht wat jíj graag nog eens zou willen leren? Op welk gebied en met welk doel?

Leven lang leren is er voor iedereen!

Festival in het Land
Van 12 – 20 september (en als dat in de lokale situatie beter past wat eerder of later) vinden in het hele land festivalactiviteiten plaats. De variatie is weer enorm. Een greep uit de meldingen die binnen kwamen: taallunch, gedichtenwedstrijd, cultureel feesten, open lessen, Hollandse Quiz, cybercafé, sociaal-culturele markten, Spelenderwijs Mediawijs, open dagen, masterclass, Tijd voor Taal, workshops, pauze-activiteiten, lokale huldiging van Toppers, enz.

Stuur een foto van je activiteit
Die plaatsen we op de festivalpagina van Facebook.

Landelijke opening Festival van het Leren
Deze bijeenkomst is volgeboekt. Via Nieuwsbrief en Facebook informeren wij u natuurlijk over de juryuitslagen, inleidingen en presentaties.

Vooruitkijken naar 2015
Wil je ook meewerken aan verdere ontwikkeling van het Festival van het Leren? Meld je suggesties en ideeën bij het landelijke Festivalteam via info@festivalvanhetleren.nl.

Dossier Digitale Vaardigheden: een aanvulling


Iedereen kan het internet op met Klik & Tik!
Klik & Tik is gemaakt voor mensen die geen of heel weinig kennis en ervaring hebben met de computer en het internet. Gebruikers leren met Klik & Tik zelfstandig of onder begeleiding om te gaan met de computer en het internet. Er zijn drie programma’s: Klik & Tik - De basis, Klik & Tik - Het internet op en Klik & Tik - Samen op ’t web. De programma’s staan op Oefenen.nl.
Klik hier voor meer informatie over de Klik & Tik-programma’s.
Stichting Expertisecentrum ETV.nl (ETV.nl) biedt licenties aan voor een Professioneel (Plus) Account op Oefenen.nl. In een Professioneel (Plus) Account op Oefenen.nl is aanvullend materiaal van Klik & Tik beschikbaar voor docenten/begeleiders, zoals een introductiefilm, docentenhandleidingen, promo’s en een leerroute Digitale Vaardigheden (alleen beschikbaar binnen een Professioneel Plus Account). Voor meer informatie over de Klik & Tik-programma’s en licentiemogelijkheden neemt u contact op met ETV.nl via expertisecentrum@etv.nl of 070 376 5490.

Aanvullingen op het dossier Digitale Vaardigheden zijn van harte welkom.


Volg het Festival op Facebook en Twitter

Archief nieuwsbrieven

Hieronder vindt u het archief van eerder verschenen nieuwsbrieven van het Festival van het Leren. 
Als u suggesties heeft naar aanleiding van een nieuwsbrief, laat ons dat dan weten via info@festivalvanhetleren.nl.


2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008
Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2014  |  Sitemap