Nieuwsbrief 57 Festival van het Leren

Nieuwsbrief Festival van het Leren
Nummer 57, 25 maart 2014


Dit jaar viert Nederland het Festival van het Leren van 12 - 21 september. Als deze week in uw lokale situatie niet uitkomt dan kunt u ook een andere datum in september te kiezen.


Landelijke opening

De feestelijke landelijke opening van het Festival is op 12 september in Den Haag. Gastorganisatie is het ROC Mondriaan.

Deze dag besteden we extra aandacht aan:

  • Jonge mensen tussen 18 – 27 jaar die bijzondere stappen zetten om via leren een breder toekomstperspectief voor zichzelf te creëren
  • Volwassenen die aan digitale vaardigheden werken
  • 50+ers die zich ontwikkelen op het gebied van arbeid en leren

We roepen u op Toppers in een van deze categorieën te nomineren. In een volgende nieuwsbrief meer over het programma van 12 september.


De voorbereidingen zijn alweer begonnen

De eerste steden…
Een aantal steden is al begonnen met de voorbereiding van een spetterend Festival. In veel gevallen werken lokale organisaties samen om een mooie activiteit neer te zetten. Weet u al wat u tijdens het Festival gaat doen? Misschien wilt u een nieuwe activiteit ontwikkelen, maar u kunt ook aansluiten bij activiteiten of projecten die u toch al heeft lopen. Dat extra Festivaltintje levert in dat geval een leuke meerwaarde op! Het landelijk coördinatiebureau geeft u desgewenst graag advies.

Goed voorbeeld doet volgen….: Leerwerkloket Zeeland!
In Zeeland zijn de voorbereidingen voor het Festival in volle gang. Bij het Leerwerkloket namen ze de plannen voor het komend najaar onder de loep. Esther de Callafon: ‘Een aantal bestaande activiteiten hebben we verschoven naar de week van het Festival, bijvoorbeeld de reguliere informatiebijeenkomst over leren en werken in de zorg. Verder organiseren we speciaal voor het Festival met Hogeschool Zeeland een informatiebijeenkomst over EVC voor mensen die Social Work willen doen’.

Promotieartikelen
Vanaf april kunt u weer gratis promotieartikelen bestellen. Nadat u uw festivalactiviteit via de website hebt doorgegeven, hoort u wanneer de materialen bij u afgeleverd worden. Dit jaar hebben we weer mooie boekenleggers, praktische kalendertjes en de bekende festivalmints. Het logo kunt u van onze website downloaden.


Toppers, Leermeesters en Internationale Prijs 2014

Nomineer vóór 16 mei uw Topper of Leermeester 2014
Toppers zijn volwassenen die geen doorsnee leercarrière doorliepen en die met creativiteit en doorzettingsvermogen barrières overwonnen om zich zelf te ontwikkelen. Leermeesters (vrijwilligers of professionals) sporen anderen voor wie leren niet vanzelfsprekend is aan tot leren. Zij stimuleren mensen om barrières te overwinnen, zichzelf te ontwikkelen en actief in de samenleving te participeren.
Nominatieformulier Toppers 2014
Nominatieformulier Leermeester 2014

Of heeft u een kandidaat voor de Internationale Prijs?
Deze prijs gaat naar een organisatie met een vernieuwend en overdraagbaar project op het gebied van volwasseneneducatie, een project dat zowel in Nederland als in een of meerdere andere landen aantoonbaar impact heeft. Nominaties eveneens welkom tot 16 mei.
Aankondiging Internationale Prijs 2014
Nominatieformulier Internationale Prijs 2014


Volg het Festival op Facebook en Twitter

Archief nieuwsbrieven

Hieronder vindt u het archief van eerder verschenen nieuwsbrieven van het Festival van het Leren. 
Als u suggesties heeft naar aanleiding van een nieuwsbrief, laat ons dat dan weten via info@festivalvanhetleren.nl.


2013

2012

2011

2010

2009

2008
Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2014  |  Sitemap