Hartelijk welkom op de website van het

Festival van het Leren: 

11 - 20 september 2015

Indien de plaatselijke situatie daar aanleiding toe geeft kan ook gekozen worden voor een andere periode in september

OP DE ACTIVITEITENPAGINA KUNT U UW FESTIVALACTIVITEIT MELDEN                                              

Speerpunten 2015
Lokale organisaties kiezen zelf hun prioriteiten en kunnen desgewenst aansluiten bij de landelijke speerpunten. In 2015 zijn dit:

  • Jonge mensen tussen 18 - 27 jaar die bijzondere stappen zetten om via leren een breder toekomstperspectief voor zichzelf te creëren
  • Volwassenen die aan digitale basisvaardigheden werken
  • Volwassenen die hun werk en/of vrijwilligersactiviteiten laten erkennen en valideren

Toppers, Leermeester en Internationale Prijs 2015

  • Toppers zijn volwassenen die geen doorsnee leercarrière doorliepen en die met creativiteit en doorzettingsvermogen barrières overwonnen om zich zelf te ontwikkelen.
  • Leermeesters sporen mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is aan tot leren. Zij stimuleren je om barrières te overwinnen, jezelf te ontwikkelen en actief in de samenleving te participeren.
  • De Internationale Prijs is voor een vernieuwend en overdraagbaar project op het gebied van volwasseneneducatie, dat in Nederland én in andere landen aantoonbaar impact heeft.

De termijn om te nomineren is verstreken. De jury beraadt zich momenteel en maakt de uitslag op bekend tijdens de landelijke Festivaldag op 18 september!

Wat is het Festival van het Leren

Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van UNESCO.
De campagne in Nederland richt zich op het bevorderen van een leven lang leren.
Daarnaast vormt het Festival een uitstekende aanleiding om duurzame lokale educatieve partnerschappen op te zetten.

Doe mee!
We nodigen u van harte uit om in september weer spetterende Festivalactiviteiten te organiseren!

Voor wie
Het Festival richt zich op alle burgers, ongeacht opleiding, leef- en werksituatie. Daarnaast is er speciaal aandacht voor het bereiken van groepen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Het Festival wil juist deze groepen stimuleren om hun talenten te laten zien en hun competenties verder te ontwikkelen.

Door wie
Lokale organisaties organiseren individueel of gezamenlijk Festivalactiviteiten: bibliotheken, ROC‘s, Leerwerkloketten, UWV, volksuniversiteiten, re-integratiebedrijven, leerwerkprojecten, serviceclubs, welzijnsorganisaties, seniorenorganisaties, vrijwilligerscentrales, centra voor de kunsten, afdelingen Gilde Samenspraak, MEE, taleninstituten, Open Universiteit, hogescholen, verenigingen voor sport- en vrijetijd, enz.

Waar en wat
De lokale activiteiten in het hele land vormen de basis van het Festival. Voorbeelden van activiteiten zijn: cursusmarkten, informatiebijeenkomsten, open huis, feestmiddagen, gratis workshops, lezingen, bedrijvenbezoeken, schrijfwedstrijden, excursies, taalmaatjesbijeenkomsten, doe-activiteiten, enz. enz.

Promotiemiddelen
Promotiematerialen (boekenleggers, mints, kalenders, posters, e.d.) worden ter beschikking gesteld aan organisaties die hun activiteit via de landelijke website hebben aangemeld. Informatie over materialen en aantallen volgt.

Download hier

De opbrengst van 2014 waarin Toppers, Leermeesters en Internationale projecten 2014 aan u worden voorgesteld
De boeiende verhalen van 2013 vindt u in De oogst van 2013

UNESCO
Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van UNESCO.

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
Bekijk hier de laatste nieuwsbrief


Landelijke Festivaldag 18 september 2015
Programma en aanmelding Deze dag is inmiddels volgeboekt. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@festivalvanhetleren.nl. Na 18 september vindt u op deze plek een weergave van de dag.

EIFEL
Europese inspiratie voor het Festival in Nederland: dat is EIFEL! (Erasmus+ Staff Mobility project)
Leden van het Festivalteam bezoeken dit voorjaar festivals in Ierland, Slovenië en Wales. Om inspiratie op te doen voor het Festival in Nederland. EIFEL leidt tot verdere vernieuwing in het Festival.
Najaar 2015 leggen we de opgedane inzichten bij elkaar en zetten Learn for Life en het Festivalteam nieuwe lijnen uit voor de komende jaren.
Verslag Ierland
Verslag Slovenië
Binnenkort ook het verslag Wales

ACTIVITEITEN MELDEN
Meld hier uw activiteit aan.

Volg ons op


Hier binnenkort een overzicht van


Informatie en inspiratie


Foto-impressie
Toppers, Leermeester en de Internationale Prijs 2014 uitreiking.Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2015  |  Sitemap