Hartelijk welkom op de website van het

Festival van het Leren: 

11 - 20 september 2015

Presentaties landelijke dag Festival van het Leren 18 september 2015

Verslag Landelijke Festivaldag

Hier vindt u de Toppers, Leermeesters en Internationale Prijs 2015                      

En in De winst van 2015 worden zij verder aan u gepresenteerd.  

ARPILLERAS - verhalen over leven
16 januari - 24 februari: Mondiaal Centrum, Roland Holststraat 71 in Breda

Driedimensionale doeken uit Latijns-Amerika, Afrika en Europa. Learn for Life haalt deze unieke tentoonstelling naar Nederland in het kader van het Festival van het Leren.

De tentoonstelling heeft ook een eenvoudig-lezen versie en is dus ook zeer toegankelijk voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.  Down-load hier de folder.

 Speerpunten 2015

Lokale organisaties kiezen zelf hun prioriteiten en kunnen desgewenst aansluiten bij de landelijke speerpunten. In 2015 waren de speerpunten:

  • Jonge mensen tussen 18 - 27 jaar die bijzondere stappen zetten om via leren een breder toekomstperspectief voor zichzelf te creëren
  • Volwassenen die aan digitale basisvaardigheden werken
  • Volwassenen die hun werk en/of vrijwilligersactiviteiten laten erkennen en valideren

Toppers, Leermeester en Internationale Prijs

  • Toppers zijn volwassenen die geen doorsnee leercarrière doorliepen en die met creativiteit en doorzettingsvermogen barrières overwonnen om zich zelf te ontwikkelen.
  • Leermeesters sporen mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is aan tot leren. Zij stimuleren je om barrières te overwinnen, jezelf te ontwikkelen en actief in de samenleving te participeren.
  • De Internationale Prijs is voor een vernieuwend en overdraagbaar project op het gebied van volwasseneneducatie, dat in Nederland én in andere landen aantoonbaar impact heeft.

Wat is het Festival van het Leren

Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van UNESCO.
De campagne in Nederland richt zich op het bevorderen van een leven lang leren.
Daarnaast vormt het Festival een uitstekende aanleiding om duurzame lokale educatieve partnerschappen op te zetten.

Doe mee!
We nodigen u van harte uit om in september weer spetterende Festivalactiviteiten te organiseren!

Voor wie
Het Festival richt zich op alle burgers, ongeacht opleiding, leef- en werksituatie. Daarnaast is er speciaal aandacht voor het bereiken van groepen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Het Festival wil juist deze groepen stimuleren om hun talenten te laten zien en hun competenties verder te ontwikkelen.

Door wie
Lokale organisaties organiseren individueel of gezamenlijk Festivalactiviteiten: bibliotheken, ROC‘s, Leerwerkloketten, UWV, volksuniversiteiten, re-integratiebedrijven, leerwerkprojecten, serviceclubs, welzijnsorganisaties, seniorenorganisaties, vrijwilligerscentrales, centra voor de kunsten, afdelingen Gilde Samenspraak, MEE, taleninstituten, Open Universiteit, hogescholen, verenigingen voor sport- en vrijetijd, enz.

Waar en wat
De lokale activiteiten in het hele land vormen de basis van het Festival. Voorbeelden van activiteiten zijn: cursusmarkten, informatiebijeenkomsten, open huis, feestmiddagen, gratis workshops, lezingen, bedrijvenbezoeken, schrijfwedstrijden, excursies, taalmaatjesbijeenkomsten, doe-activiteiten, enz. enz.

Promotiemiddelen
Promotiematerialen (boekenleggers, mints, kalenders, posters, e.d.) worden ter beschikking gesteld aan organisaties die hun activiteit via de landelijke website hebben aangemeld. Informatie over materialen en aantallen volgt.

Download hier

Toppers, Leermeesters en internationale projecten worden aan u voorgesteld in:

De winst van 2015

De opbrengst van 2014

De oogst van 2013

UNESCO

Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van UNESCO.

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
Bekijk hier de laatste nieuwsbrief


Landelijke Festivaldag 18 september 2015
Presentaties 

EIFEL
Leden van het Festivalteam bezochten dit voorjaar festivals in Ierland, Slovenië en Wales. Leerresultaten worden gebruikt voor verdere vernieuwing in het Festival in Nederland (Erasmus+ Staff Mobility project).

Verslag Ierland
Verslag Slovenië
Verslag Wales

ACTIVITEITEN MELDEN
Meld hier uw activiteit aan.

Volg ons op


Nominaties 2016
Was u dit jaar te laat? Volgend jaar kunt u weer Toppers en Leermeesters nomineren.


Informatie en inspiratie


Foto-impressie
Toppers, Leermeesters en de Internationale Prijs 2015 uitreiking Toppers, Leermeester en de Internationale Prijs 2014 uitreiking.Learn for Life draagt zorg voor de landelijke coördinatie van het Festival van het Leren. © 2016  |  Sitemap